Има вероятност Вашингтон да обяви съвсем скоро началото на военна

...
Има вероятност Вашингтон да обяви съвсем скоро началото на военна
Коментари Харесай

САЩ готвят въздушни удари срещу Филипините

Има възможност Вашингтон да разгласи напълно скоро началото на военна интервенция на Филипините, ориентирана към бойци от терористичната формация " Ислямска страна ". Това оповестява американската телевизия Ен Би Си.

Според сведенията на двама нейни източници, проектът сега се разисква в Пентагона и включва нанасянето на военни удари против позициите на ИД в азиатската страна. Те най-вероятно ще бъдат осъществени от безпилотни самолети, издава още медията.

Новината съответствува с изказването на американския държавен секретар Рекс Тилърсън, който по-рано в Манила съобщи, че Вашингтон е дал на Филипините няколко самолета за осъществяване на интервенции против ислямистите, които населяват града Марави на остров Минданао. Става дума за няколко самолета " Сесна ", както и няколко дрона. Ръководителят на дипломатическото ведомство сподели още, че Съединени американски щати имат намерение да окажат на Манила " инфраструктурна и осведомителна помощ ".

Ислямистите от групировката " Мауте ", която е неприкрит покровител на " Ислямска страна ", нахлуха в Марави на 23 май и оповестиха " началото на образуването на халифата в Югоизточна Азия ". Правителствените войски благодарение на авиацията, тежко въоръжените сили и познавач службите съумяха да си върнат значително контрола над града, само че екстремистите към момента им се измъкват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР