Има вероятност учениците от 5 до 12 клас да се

...
Има вероятност учениците от 5 до 12 клас да се
Коментари Харесай

Големите ученици може да се върнат в клас на 18 януари

Има възможност учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи от 18 януари, заяви в понеделник министърът на образованието Красимир Вълчев.

" Ако обстановката с ковид в страната се усъвършенства, ще пристъпим към поетапно връщане в учебните заведения или към вид на периодично повтаряне на учениците от 5 до 12 клас. Една част от учениците да бъдат у дома, а друга част от тях да се върнат в учебните заведения ", сподели Вълчев.

По думите му експертите са декларирали, че е належащо да мине най-малко една цялостна работна седмица, с цел да се реши обстановката, тъй като данните от празничните и почивните дни не са изцяло показателни и не са изцяло действителни от позиция на регистрираните случаи на Covid-19.

" Моята заповед от 31 декември 2020 година за учениците от 5 до 12 клас е единствено за това учениците да се образоват в електронна среда, а заповедта за преустановянето на образователния развой е на министъра на опазването на здравето ", разясни Вълчев.

Министрите на образованието и опазването на здравето ще разрешат някои спомагателни действия, като държавните изпити по специалност и олимпиадите, които са свързани с кандидатстването на учениците, да се организират присъствено, изясни министър Вълчев. Вероятно това ще бъде позволено от 11 януари, посочи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР