Има вероятност точно на 9 май Путин да оттегли спецоперацията

...
Има вероятност точно на 9 май Путин да оттегли спецоперацията
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Има вероятност точно на 9 май Путин да оттегли спецоперацията си, за да обяви война на Украйна

Има възможност навръх 9 май Путин да отдръпна спецоперацията си, с цел да разгласи война на Украйна, счита английският боен министър Бен Уолъс.

Това ще разреши цялостна готовност на аварийните сили, до момента в който те се пробват да завладеят Източна и Южна Украйна, смятат американски и западни представители, съобщава CNN. 

Западните публични лица от дълго време настояват, че Путин ще употребява символичното значение и пропагандната стойност на този ден, с цел да разгласи или военно достижение в Украйна, огромна ескалация на военните дейности - или и двете.

Към днешна дата съветските управляващи упорстват, че спорът е единствено „ специфична военна интервенция “ за „ денацификация “.

„ Мисля, че той ще се опита да се отдръпна от своята „ специфична интервенция “, сподели английският министър на защитата Бен Уолъс пред LBC Radio предходната седмица. „ Той приготвя почвата да може да каже „ Вижте, това към този момент е война против нацистите и това, от което се нуждая, са повече хора. Имам потребност от повече съветско пушечно месо ", казва Уолъс. 

Официалното оповестяване на война на 9 май би могло да подтиква съветските жители. Освен това, според съветското законодателство това ще разреши на Путин да мобилизира сили от запаса и да призове наборни военнослужещи, от които съгласно формалните лица Русия обезверено се нуждае на фона на възходящия дефицит на военни. 

Други разновидности за 9 май включват анексирането на отделилите се територии Луганск и Донецк в Източна Украйна, огромен напън за Одеса на юг или обявление на цялостен надзор над южния пристанищен град Мариупол, съобщи offnews.bg.

Съединени американски щати имат „ доста достоверни “ разследващи отчети, че Русия ще се опита да анексира Луганск и Донецк „ по някое време в средата на май “, сподели в понеделник посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър. Има също индикации, че Русия може да възнамерява да разгласи и анексира „ национална република “ в югоизточния град Херсон. 

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели в понеделник, че има " положително съображение да имаме вяра, че руснаците ще създадат всичко допустимо, с цел да употребяват " 9 май за пропагандни цели. 

„ Видяхме по какъв начин руснаците в действителност удвоиха своите пропагандни старания, като средство за похищение на вниманието от техните тактически и стратегически провали на бойното поле в Украйна “, сподели Прайс на брифинг в Държавния департамент. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР