Има вероятност картата за една линия в градския транспорт в

...
Има вероятност картата за една линия в градския транспорт в
Коментари Харесай

Обмислят връщането на картата за една линия и отпадане на глобата за липса на валидация

Има възможност картата за една линия в градския превоз в София още веднъж да стане алтернатива за пътешестване в градския превоз в София, откакто бе отстранена от 1 януари. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Още по темата
Заради премахването на картите единствено за една линия столичани подеха петиции. Отпадането на картата за една линия е измежду нововъведенията в превоза, които жителите не утвърждават, по тази причина решението ще бъде разисквано още веднъж.

Георгиев ще предложи да отпадне санкцията в размер на 3 лева за хората, които не валидират картите си и останалите транспортни документи в столичния градски превоз. Изискването влезе в действие от 1 януари. Санкцията за липса на валидация беше измежду главните терзания на пасажерите.

" Тъй като прекомерно късно и неприятно беше обяснена валидацията, ще предложа на СОС да отпадне санкцията при липса на валидация. Надявам се в края на февруари да бъде признато ", сподели Георгиев пред бТВ.

" Тази валидация е в интерес главно на пасажера, тъй като в случай че има ПТП и не са си валидирали картата, няма да могат да се възползват от застраховката, подписана в тяхна изгода от ЦГМ. Това е международна процедура ", изясни Георгиев. Председателят на СОС ще внесе предлагането санкцията от 3 лева да отпадне, с цел да не се затрудняват пасажерите. Все отново валидирането е пожелателно, тъй като това е вашата застраховка при пътешестване.

Той напомни, че през днешния ден е вдигнал " " на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), тъй като не са съумели задоволително рано, както категорично им е било подредено, да разяснят на жителите новостите.

" Следващият гаф ще докара до тяхното освобождение ", безапелационен беше Георгиев.

" Въвеждането на новата билетна система не е някаква вест - тя работи от една година. От въвеждането на заплащането с банкови карти до през днешния ден имаме 7,5 млн. такива валидации при потребление на градски превоз. Системата работи и хората би трябвало да ѝ имат вяра ", сподели още той.

 Вижте новите билети и карти на градския превоз в София и по какъв начин да ги употребяваме (снимки) Виж още

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов пък сложи въпроса за какво в градския транспорт има китайски камери за наблюдаване, а в метрото са сложени валидатори, основани в Русия. Въпросите са изпратени до ДАНС, осведоми Българска национална телевизия.

Омбудсманът Диана Ковачева от своя страна изпрати писмо до ръководителя на СОС и до общината, в което сигнализира за огромен брой тъжби, свързани с променените условия за пътешестване в градския превоз.

В сигналите си до националния публичен бранител столичани стачкуват и остро възразяват против измененията, които се отнасят до типа на транспортните документи, условието за тяхната наложителна валидация като изискване за постоянен превозен документ и оскъпяването на транспортната услуга посредством отпадане на някои стопански преференциални транспортни документи.

Тя обръща внимание и на наложителната валидация на транспортните документи, като показва, че неспазването й е обвързано с налагането на санкция, което тормози и затруднява изключително доста възрастните хора.

" В тази връзка считам, че следва да бъде потърсено решение и на този проблем. Намирам за незаслужено да бъде глобяван пасажер, който има постоянен документ за пътешестване , единствено поради това, че не го е валидирал ", акцентира публичният бранител.

Омбудсманът добавя още, че в институцията постъпват и тъжби против неналичието на задоволителна и своевременна информация във връзка с настоящите транспортни документи и метода на тяхното валидиране. Ковачева предложи и да бъдат увеличени като брой пунктовете за продажба на транспортни документи в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР