Има вероятност картата за една линия в градския транспорт в

...
Има вероятност картата за една линия в градския транспорт в
Коментари Харесай

Обсъждат връщане на картата за една линия в София

Има възможност картата за една линия в градския превоз в София още веднъж да стане налична. Това заяви ръководителят на столичния общински съвет Георги Георгиев. Отпадането на картата за една линия е измежду нововъведенията в превоза, които жителите не утвърждават, по тази причина решението ще бъде разисквано още веднъж.



Георгиев сподели жълт картон на управлението на Центъра за градска подвижност поради закъснялата разяснителна акция за новите транспортни документи и сподели, че ще упорства да отпадне санкцията за валидиране.

Валидирането на картата е един от проблемите, който се сблъскват пасажерите.



Председателят на СОС ще внесе предлагането санкцията от 3 лева да отпадне, с цел да не се затрудняват пасажерите. Все отново валидирането е пожелателно, тъй като това е вашата застраховка при пътешестване.

" Тъй като прекомерно късно и неприятно беше обяснена валидацията, аз ще предложа санкцията, което беше едно от главните терзания на жителите, да отпадне ", изясни Георгиев.



Отпадането на картата за една линия провокира гнева на доста жители. Според някои от тях по този начин столичаните са принудени да си купят карта за цяла година.

Председателят на СОС изясни, че решението е взето единомислещо и е подкрепено от всички партии в градския парламент. Все отново поради огромното неодобрение данните от продажбите на картите през първите дни на новата тарифна политика ще бъдат разисквани и тогава ще се реши дали ще се трансформира нещо. От общината чакат ЦГМ да акцентира на разяснителната акция.

" Аз съм вдигнал жълт картон на управлението на ЦГМ, от които чакам в незабавен порядък да си влязат в ролята, всички недостатъци, за които получаваме сигнали всекидневно, да бъдат отстранени ", съобщи ръководителят на СОС.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов пък сложи въпроса за какво в градския транспорт има китайски камери за наблюдаване, а в метрото са сложени валидатори, основани в Русия. Въпросите са изпратени до ДАНС.



" Те са закупени преди началото на войната и няма по какъв начин възложителят да дефинира ограничаващи условия за произхода, само че би трябвало да се направи съответният одит дали това не заплашва сигурността ни и не дава неоторизиран достъп на трети страни ", разяснява Божанов.

Според него е допустимо в случай че се доближим до валидатор, да бъдат изтеглени пари от картата ни без наше разрешение, само че по-скоро става дума за изключения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР