Има вероятно нова грубиянска банда за отвличания да е похитила

...
Има вероятно нова грубиянска банда за отвличания да е похитила
Коментари Харесай

Скандални разкрития! Лейтенантът на Златко Баретата отвлякъл Адриан! Работил по стара схема на „Наглите“

Има евентуално нова грубиянска тайфа за отвличания да е похитила Адриан Златков, твърди в. „Уикенд“, базирайки се на свои източници. Разследващите подозират, че отпред на групата стои Ивайло Борисов – Ториното, който се прочу преди година, откакто неговите охранители пребиха семейство на пътя, тъй като ги засякло с колата.

Иво Ториното е прочут като дясната ръка на Златрко Баретата, само че в ъндърграунда се приказва, че връзките сред двамата в последно време са хладни. Златомир Иванов и дългогодишният му лейтенант бяха обвинени за разпространяване на опиати, само че Борисов бе оневинен поради незадоволително доказателства. Именно тогава Баретата заподозрял, че доближеният му пее на ченгетата и го отстранил от близкото си обграждане, мълви столичния ъндърграунд.

Ториното има регистрации за обири на коли, изнудване, нелегално владение на оръжие и разпространение на опиати. Всички от групата му били с огромен стаж в подземния свят и чудесно подготвени, безапелационни са ченгетата. Между тях има и някогашна барета. Криминалисти настояват, че похищението на Адриан е било изпипано доста деликатно само че въпреки всичко бандитите са позволили и неточности и е въпрос на време да бъдат закопчани. Ако съмненията на криминалистите се окажат правилни, то е допустимо да излязат още закононарушения откакто бандата бъде задържана.

Най-вероятно Адриан е бил държан в региона на Горубляне, считат ченгетата. За това се приказва и от мястото, на което бандитите го оставиха, откакто откупът беше заплатен – Панчарево, което е в непосредствена непосредственост. Терористите не са рискували да го разкарват далеко, с цел да не бъдат спрени инцидентно.  Ториното е някогашен автоджамбазин и най=вероятно уменията му са били добре пристигнали при кражбата на Шкода Фабиа“, с която е била похитена и превозена жертвата. Колата е открадната 10 дни по-рано, когато проектът за отвличането е бил подготвен изцяло, считат служители на реда. Престъпниците са наблюдавайки от самото начало фамилията и са чакали комфортен миг, с цел да спрат Адриан, представяйки се за ченгета.

Вниманието на криминалистите се насочило към Ториното освен поради региона, в който живее, само че и поради остарели подозрение. Той е непосредствен другар на един от „Наглите“ – Даниел Димитров – Данчо Релето, поради което при задържането на групата за похищение се смяташе, че пръст има и Златко Баретата, само че подозренията отпаднаха. Релето и Борисов дружно бръмчали дори по обири на коли преди години, само че пътят им се разделил, когато оставили занаята. Релето стартира да отвлича хора, а Ториното да се занимава с рекет и търговия с дрога. Даниел Димитров се счита за „баща“ на „Наглите“, тъй като той е измислил схемата за отвличане на хора още през 2005 година.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР