Има вече официално искане от страна на руския контрагент за

...
Има вече официално искане от страна на руския контрагент за
Коментари Харесай

Русия официално е поискала България да плаща за газ в рубли

" Има към този момент публично искане от страна на съветския контрагент " за заплащане на природния газ в рубли - това разгласи министърът на енергетиката Александър Николов пред Българска национална телевизия. 

" Подобно нещо няма по какъв начин да се случи, няма по какъв начин Европейският съюз да се поддава на изнудване ", напомни той и подчертава върху договрните връзки сред страните:

" Ясно е вписан методът на заплащане. Той не включва рубли. "

Въпреки това Николов отхвърли да каже " с каквато и да е степен на сигурност " какво следва да се случи след средата на месец април, защото " по време на война спазването на правни връзки е под въпрос ". 

Министърът не изключи разновидността да се употребява механизъм за възнаграждение в евро, последвано от превалутиране, с което изкуствено да се вдигне цената за така наречен вражески на Русия страни: " Това е едното от нещата, които са в степен на съмнение. "  

" Всички договрни връзки от българска страна са спазени, " добави Николов. " Ние не сме в нарушаване. Ако спре кранчето, към този момент се водят спомагателни договаряния със прилежащи страни, с Азербайджан, по отношение на полутечен газ, който да бъде доставен. "

" Няма какво да размени съветската газ на равнище Европейски съюз, на равнище България има какво да я размени, " увери той и добави, че " сигурно имаме други възможности и можем да се оправим с каквото и да е било състояние. "  

Енергийният министър сподели, че все още няма потребност от фрапантна смяна на микса, защото по контракт доставката на газ не би трябвало да спре до 31 декември. " Освен това от първи юли количествата, които ще идват по контракта с Азербайджан, са доста по-високи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР