Има възможност за 3 вида правителство. Това обясни пред БНР

...
Има възможност за 3 вида правителство. Това обясни пред БНР
Коментари Харесай

Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят

Има опция за 3 типа държавно управление. Това изясни пред БНР професор Николай Витанов, доктор на математическите науки и доктор по физика от Института по механика на Българска академия на науките.

Вариант с дребна възможност е да се направи политическо държавно управление, счита той. " То би могло да е от първите две политически сили или от ГЕРБ и други партии. Такова държавно управление би подсигурило успокоение, тъй като идват общински избори. Ще има люта битка за София и осъществявания по жълтите павета ", разяснява той.

Най-голяма възможност има да се направи експертно държавно управление, уточни професорът. 

" Има 4 партии в Народното събрание, които биха могли да го създадат. „ Възраждане “ не ги броим, тъй като те имат друга игра и още площад да усилят електоралната си поддръжка на идващите избори. Корнелия Нинова би трябвало да бъде уверена, че би трябвало да се направи такова държавно управление, защото нейните депутати ще обезпечат 120-те индивида. ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат 120 депутата ", счита математикът, който до неотдавна анализираше развиването на пандемията.

Програмно държавно управление се прави, когато страната е изправена пред тежки проблеми, изясни проф. Витанов. 

" То прокарва непопулярните неща. ГЕРБ няма да пострада, в случай че направи програмно държавно управление. Членовете и симпатизантите са настроени за този вид. Биха преглътнали обстоятелството, че би трябвало да се схващат с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ", счита проф. Витанов. Той не изключи и опцията този вид да получи поддръжка от Демократична България.

" Такъв вид би бил подсилен от външнополитическите ни сътрудници. Позицията на Христо Иванов обаче е малко неразбираема все още. А Политическа партия сподели, че няма да поддържа държавно управление, в което взе участие ГЕРБ ", добави той.

Ако ПП-ДБ въобще не взе участие в държавно управление, това ще ги ощети, споделя проф. Николай Витанов.

" Те се дърпат, с цел да завоюват борбата в София на локалните избори. Николай Събев обаче се усети и сподели, че в случай че Политическа партия не се преструктурират, може да изгубят на общинските избори. Политическа партия е млада партия и, в случай че не успее да се намести на общинско равнище, този план ще върви към закриване. Те ще останат без корени ", добави математикът.

Ако отидем на нови избори, ГЕРБ подвига резултата си, а Политическа партия губят, предвижда той. 

" Ако продължат, те ще повторят ориста на Има Такъв Народ. ДБ си седи на 8%. Ако Политическа партия продължат да влачат тази коалиция надолу, Демократична България ще предпочетат да се явят сами на избори.  " Възраждане " вървят нагоре. Движение за права и свободи са си константа - 12-13%. Българска социалистическа партия се стабилизира, може и да вдигне малко. Има Такъв Народ може и да продължи. Би могъл да влезе и " Български напредък “, проучва Николай Витанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР