„Има възможност Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Америка.

...
„Има възможност Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Америка.
Коментари Харесай

Може Желяз да не бъде екстрадиран

„ Има опция Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Америка. Дали ще бъде екстрадиран или не, зависи от Окръжния съд в Добрич и от Варненския апелативен съд. Те преценят дали има съображение да бъде екстрадиран. Тук не се преценя дали Желяз е отговорен или не, тъй като това се преценя от съда в Америка”, разяснява пред Нова тв юрист Марин Марковски.

„ Прокуратурата споделя, че Желяз е направил подправяне на документи и контрабанда, което не е правилно. За да направи държавното обвиняване искане за задържането на Желяз Андреев в границите на 60 дни, е написала нещо, което го няма в молбата за екстрадация. Прокуратурата е вкарала в обвиняването закононарушение, за което няма данни, тъй като и молбата за екстрадация още не е пристигнала”, добави юрист Марин Марковски.

По думите му шефовете на компанията са араби.

„ Те са били екстрадирани в Америка и са получили по конвенция към 13 до 15 месеца отнемане от независимост. Законодателството на Америка е много гъвкаво и разрешава да се реши всеки случай самостоятелно. Но това не значи, че нашето момче би трябвало да отиде там”, успокои юристът.

Семейството на Желяз обаче е обезпокоеното от задържането, обвиняванията против него и заплахата той да бъде екстрадиран в Америка.

„ Звучаха ми необикновено обвиняванията против сина ми. Предлогът, под който го привикаха беше, че бил очевидец на ПТП. В полицията отидохме дружно. Аз присъствах на задържането му”, споделя Мариела Денчева, майка на Желяз Андреев.

И споделя, че Желяз отпътувал за София, с цел да учи в университета. Чрез онлайн уебсайт за работа си намира работа в огромна американска компания. Започва работа там през 2013 година и напуща през 2016 година, година преди компанията да закрие активността си на територията на България. Впоследствие, Желяз си намира работа в европейска самолетна компания, където строго неразрешено било да се прави търговия с ембаргови артикули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР