Има възможност Дивна да не получи никакво наказание заради пътния

...
Има възможност Дивна да не получи никакво наказание заради пътния
Коментари Харесай

Дивна май ще се измъкне без наказание за катастрофата?

Има опция Дивна да не получи никакво наказване поради пътния случай, в случай че потърпевшата не предяви искания. Това изясни юрист Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Миналата седмица младата певица провокира злополука, в която пострада тежко нейна близка другарка. Назначената автотехническа експертиза ще търси повода за случая, само че съгласно първичната информация Дивна е каралa със 120 км/ч. Мненията в обществото се поляризираха от затвор за певицата до състрадaние. Шоуменът Слави Трифонов настоя за затвор за Дивна, в случай че се потвърди, че е карала с неразрешена скорост.

Адвокат Рангелов счита, че обществеността се осведоми зле за това какво тъкмо се е случило. Според него става дума за породена междинна телесна щета, за което законът планува до 3 години отнемане от независимост, а неосъждано лице наложително получава единствено административно наказване.

"Пътната настилка мъчно може да понижи отговорността на лидера. Появи се информация, че гумите не са били с нужната дълбочина на грайфера ", означи юристът.

Той добави, че постоянно проверяващите органи изчакват резултатите от автотехническата експертиза, с цел да издигнат обвинявания.

"За страдание младите водачи излизат недобре готови - не са карали 31 часа, не са карали на автомагистрала, не са карали вечер. 15 -18% от младите водачи вземат участие в ПТП в първите 2 години след приемане на книжката. Практическите умения по шофиране са доста надалеч ", разяснява в "България заран " ръководителят на Асоциацията на потърпевшите в произшествия Владимир Тодоров.

Той означи, че Дивна не е тествана за опиати, само че е станало ясно, че не е използвала алкохол. Сигурно има превишение на скоростта, само че тези закононарушения са неумишлени, сподели още Тодоров.

Певецът и другар на Дивна Дамян Попов акцентира, че е изключено тя да е взела опиати. Според него постът на Слави Трифонов във Фейсбук е прекомерно краен и не може случаят да бъде сравняван с този на Максим Стависки.

"Ако беше някой неизвестен, това ПТП щеше да бъде просто част от статистиката и никой нямаше да съди лидера ", сподели Дамян Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР