Има възможност да получаваме азерски газ. Това ще стане през

...
Има възможност да получаваме азерски газ. Това ще стане през
Коментари Харесай

Кирил Петков: Получаваме азерски газ през Неа Месемврия ВИДЕ...

Има опция да получаваме азерски газ. Това ще стане през съществуващата връзка при Неа Месемврия. Това разгласи на брифинг Кирил Петков. Той даде да се разбере, че това е една от аргументите за промяна на борда на " Булгаргаз ".

„ Неа Месемврия " е точката на свързване на газопровода TAP с гръцката газопреносна система на DESFA. България беше договорила връзка IGB (Комотини - Стара Загора), а нейното строителство беше забавено поради пандемията от ковид.

Премиерът Кирил Петков уточни, че към този момент е получена нотификация, че азерският газ ще влиза в българската газопреносна система през " Кулата - Сидирокастро ", която преди години беше осъвременена - размерът ù беше уголемен, а потокът - извърнат.

" Уволнението на съществуващото ръководство на „ Булгаргаз “ е функционалност на обстоятелството, че хората там не са си изпълнили задачата по верния метод. В момента водим следствие и сме сигурни в огромна степен, че част от решенията, които те са взели довеждат до за високите цени на газа ", уточни Петков.

„ Трябва да се види какъв % идва от „ Газпром “ и какъв от азерския газ и дали това е предопределило повишението на цените “, добави Кирил Петков.

Така министър председателят упрекна „ Булгаргаз “ за високата цена на газа на конференция след изключителното държавно съвещание. По думите на Петков се чака службите да издигнат и обвинявания. Премиерът разясни, че сегашните назначения в Борда на „ Булгаргаз “ са краткотрайни, а непрекъснатите ще станат факт след обществени състезания, които ще се проведат по най-прозрачния метод.

По тематиката за цените на електрическата енергия, Петков посочи, че фактурите за ток, които ще се получат през февруари месец, ще включат обезщетенията за декември и януари месец. Те ще бъдат доста по-ниски.

Свързани вести Кирил Петков: Нито един пенсионер няма да остане под прага на бедността през 2023 година ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР