Има възможност АМ Европа да бъде пусната за движение за

...
Има възможност АМ Европа да бъде пусната за движение за
Коментари Харесай

Министър Шишков: Можем да пуснем АМ Европа за Нова година

Има опция Автомагистрала " Европа " да бъде пусната за придвижване за Нова година, само че без най-горния пласт на настилката. Това заяви служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той изясни, че няма метеорологични условия за финално дотъкмяване на пътя. Пускането на автомагистралата е уговорено и със строителите.

Големият проблем на Автомагистрала " Европа " е градежът на лота сред София и Сливница, който беше спрян за седем месеца, уточни министърът в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Имаше проблеми с кмета на Костинброд, подписах съглашение, само че седемте месеца няма кой да ги върне - след четири-пет месеца като свърши отчуждаването, ще имаме опция да стартираме да строим и този сектор, само че евентуално ще загубим част от европейското финансиране ".

За да има действителни градежи, би трябвало да има в точния момент осъществено планиране и отчуждаване, акцентира Шишков. По интерконектора с Гърция са останали избрани строителни действия, които се чака да бъдат приключени през втория и третия стадий на плана, сподели още той.

" Имаше веднъж, който не беше приключен и който не се строеше, оптичен кабел, който би трябвало да бъде построен, по има прогрес. И противоерозионните ограничения, които също доста ме тормозят, тъй като това, което сме създали, е доста хубаво, само че природата би трябвало да бъде непокътната ".

И към този миг планът не е на 99% приключен, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР