Има възможност, ако 1/5 от народните представители поискат извънредно заседание

...
Има възможност, ако 1/5 от народните представители поискат извънредно заседание
Коментари Харесай

Има ли желание, има и как: Рая Назарян може да свика НС

" Има опция, в случай че 1/5 от народните представители изискат изключително съвещание с съответни тематики и точки, то да бъде свикано ". Това сподели ръководителят на Народното събрание Рая Назарян, предаваа Българска телеграфна агенция. 

На въпрос дали тя би свикала изключително съвещание на Народното събрание по свое предпочитание, Назарян отговори: " Аз ще го направя, тъй като съм задължена. Мога да го направя още веднъж, само че не мога да подсигурявам, че постройката на Народното събрание няма да бъде разрушена ".

На 26 септември депутати от " Възраждане " и " ИТН " блокираха трибуната на Народното събрание и желаеха от дневния ред да отпадне разискването на обновената пътна карта за климатична индиферентност и измененията в Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) в Компонент 4 „ Нисковъглеродна стопанска система “ и договаряне по глава RЕPowerEU. Председателят на енергийната комисия Делян Добрев прочете в зала отчета, до момента в който депутати се пробваха да изтръгнат кабелите на озвучителната система. В последна сметка заседанието беше прекратено поради липса на кворум. 

" Тези, които саботираха по най-грозния метод работата на последното съвещание на 50-ото Народно заседание, би трябвало да понесат своята отговорност ", сподели Назарян. Тя уточни, че тези, които са попречили опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса " Мини Марица-изток ", би трябвало да отговорят на миньорите от кое място и по какъв начин ще подсигуряват техните заплати в идващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им.

" Планарната зала в Народното събрание е място за диспути. Място за изложение на воля посредством причини и гласоподаване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от опцията да чуе причините, рисковете и изгодите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, с цел да дават отговор на въпроси ", сподели Назарян.

Тя добави, че когато липсват причини, идва място за непозволени дейности. " Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо безусловно неприемливо за народни представители, които би трябвало да показват и пазят ползите на народа ", сподели още Рая Назарян.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР