Има вариант за промяна на плана за Пирин, който да

...
Има вариант за промяна на плана за Пирин, който да
Коментари Харесай

Алпинистът Боян Петров с ново предложение за плана за управление на Пирин

Има вид за смяна на проекта за Пирин, който да обезпечи строителството на втори кабинков въжен превоз в ски зоната на Банско и да подсигурява, че няма да има риск от никакви други градежи. Предложението е на алпинистът Боян Петров, който разяснява тематиката в " Денят стартира ".

Боян Петров, планинар: Предложението,което през днешния ден ще подавам в Министерски съвет и Министерството на околната среда и водите, съдържа няколко значими точки, с които мисля, че ще реализираме доста по-голям гарантиране на това, което сподели премиера - нито едно борче отвън втория въжен превоз. На процедура то конкретизира, че в тази смяна на Плана за ръководство се отнася само за изграждане на втора въжена туристическа линия народен парк " Пирин ", споделя, че е позволено построяването на водохващания, които обаче да бъдат употребявани единствено за питейно-битови потребности. Второто, което споделяме с това предложение, е, че наложително самото предложение минава през екологична оценка и за съгласуемост и по-късно всяко от капиталовите предложение, което ще постъпи за изграждани на кабината, т.е конкретизираме и затваряме вратата, която предходният текст от 28 декември, беше необятно отворила.
Боян Петров добави, че предлагането споделя втора кабинка - да, нови писти - не. Според него с предлагането се отстрани опцията водохващанията да се употребяват за системи за неестествен сняг и тяхното предложение конкретизира какво ще се позволи в парка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР