Има вариант за машинно гласуване - бюлетини, които се отчитат

...
Има вариант за машинно гласуване - бюлетини, които се отчитат
Коментари Харесай

Халил Летифов: Има съмнение в честността на последните избори

" Има вид за машинно гласоподаване - бюлетини, които се регистрират и сканират от машини. По този метод се отстраняват два съществени казуса - невалидните бюлетини и подправените секционни протоколи, това ще подсигурява честността на вота. Тази технология се употребява в Съединени американски щати и Англия ", съобщи пред Българска национална телевизия Халил Летифов от Движение за права и свободи.
Прочетете още
По думите му огромна част от хората се тормозят да работят с машините и по тази причина не са упражнили конституционното си право да гласоподават. Според Халил Летифов има значение доверието в Изборния развой.

Той разясни, че има подозрение в честността на последно извършените избори.

" Има нужда в този момент да се излъчи работещо държавно управление в Народното събрание. Не приказваме за математически общ брой. За да има държавно управление в този парламент е явно, че би трябвало да има взаимни отстъпки от всички политически партии. Готови сме да беседваме с всички ", сподели още Халил Летифов. Подчерта, че би трябвало да бъдат направени взаимни отстъпки и означи, че Движение за права и свободи е срещу провеждането на нови избори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР