Има вариант майката на Сашко да бъде разпитана, в случай,

...
Има вариант майката на Сашко да бъде разпитана, в случай,
Коментари Харесай

Албена Стоилова, прокурор: Майката на Сашко може да бъде разпитана в чужбина

Има вид майката на Сашко да бъде разпитана, при положение, че не се върне в България: 

Няма доказателства за желан откуп за Александър от Перник. Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS Албена Стоилова, прокурор и представител на Окръжна прокуратура - Перник. Тя разяснява обстоятелството, че дететп бе открито ден откакто бе оповестена забележителна парична премия за откриването му, написа Българска телеграфна агенция.

По думите й на първо време ще бъде направена психиатрична експертиза.

" Ако експертите преценяват, че е допустимо Сашко да дава сведения, ще потърсим благоприятни условия да получим такива от детето. Майката има желание да се завърне, само че при положение, че връщането ѝ не се състои, ще потърсим прийом през интернационалното право - ще бъде разпитана от способен орган на страната, в която се намира ", разкри тя. 

Според нея следствието ревизира повече от една версия.

" Касае се за версии, които следва да бъдат тествани, с цел да се откри дали Сашко е бил жертва на закононарушение. Все още не изключваме похищение. Че няма следи от принуждение по него може да се каже сигурно след съдебно-медицинска експертиза. След като бъде назначена, до две седмици ще бъде направено умозаключение ", уточни Стоилова.

Здравословното положение на планове Александър е положително, сподели тази заран пред публицисти шефът на болница " Пирогов " Валентин Димитров:

" Детето е в положително общо положение, няма пострадвания или повреди, които да водят до директна заплаха за здравето или живота му. Възстановява се съответно ".

С Александър ще работят и психолози, като доктор Димитров не посочи по кое време момчето ще бъде изписано от болничното заведение.

" Всичко, което е належащо, е направено и няма нещо, което да постанова в допълнение изясняване. Дехидратирането на детето е обикновено след прекараните дни на открито. Направили сме всичко, отговарящо на медицинските стандарти ", разясни доктор Димитров и добави, че Александър поддържа връзка с татко си.

Дванадесетгодишното момче изчезна на 11 ноември 2022 година, в Перник. В издирването му се включиха хиляди експерти и доброволци. Детето беше открито на 19 ноември, в околност до Радомир, откъдето беше превозено в болница „ Пирогов “ за обстойни прегледи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР