Има вариант Левски да играе гостуването си на Монтана в

...
Има вариант Левски да играе гостуването си на Монтана в
Коментари Харесай

Изненада: Левски може да гостува на Герена за Купата

Има вид Левски да играе гостуването си на Монтана в осминафиналния конфликт за Купата на България на личния си стадион " Георги Аспарухов ", научи Sportal.bg. Както е известно, отборът от Втора лига би трябвало да е хазаин на " сините " на 25 октомври на своя клубен стадион " Огоста ". През тази есен играчите на Ферарио Спасов играят своите мачове на стадион " Кипровец " в град Чипровци, където отстраниха и Черно море (2:1) на 1/16-финалите.

За мача със столичани Монтана нямат право да домакинстват там, защото има единствено една естрада и няма къде да бъдат настанени почитателите на гостите. От щаба на Монтана обявиха след жребия, че ще домакинстват на новия терен на " Огоста ", където сега вървят работни работи. Кметът на Монтана и президент на локалния футболен клуб Златко Живков бе безапелационен, че работите по терена ще бъдат приключени, само че осветяване няма да може да има за мача със столичани. Именно заради това от Професионалната футболна лига оповестиха начален час на срещата - 15:00 часа.

Ако теренът не е подготвен до 23 октомври, дуелът обаче ще бъде изместен в София. Изпълнителният шеф Даниел Боримиров към този момент e разпитвал за подобен вид, само че националният стадион " Васил Левски " е ангажиран. Както е известно, управлението на Славия публично е поискало да семейства там до края на сезона и от БФС са дали своето единодушие. Освен това в същия ден " белите " одобряват Локомотив (Пловдив), търсейки място измежду осемте най-хубави в Купата на България.

Ден по-рано, срещата не може да бъде преместена, защото на прилежащия стадион " Българска войска " един против различен излизат водачите на Първа и Втора лига. Тогава ЦСКА-София посреща Ботев (Враца) по пътя към четвъртфиналите. От позиция на сигурността, няма по какъв начин да се случи по този начин, че " сините " и " алените " да играят в един и същи ден в границите на 300 метра. Именно заради това от Професионалната футболна лига са оповестили на монтанци, че в случай че инцидентно не са подготвени да посрещнат 26-кратните първенци на " Огоста ". Домакинството им, ще бъде на " Герена "!

Ръководството на Монтана обаче са оптимисти, че новият терен ще бъде открит против Левски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР