Има вариант да се състави правителство, ако се предложи програма,

...
Има вариант да се състави правителство, ако се предложи програма,
Коментари Харесай

Гечев: Малко е вероятно с втория мандат да има кабинет, по-скоро това ще стане с третия

Има вид да се сформира държавно управление, в случай че се предложи стратегия, която дава отговор на ползите на България и ще помогне на страната да премине през зимните месеци. Това сподели проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия в ефира на, който посочи, че договаряния може да се водят с всички, с изключение на с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.

„ Ще водим диалози с другите евентуални сътрудници и ще създадем всичко допустимо. Ние сме уверени, че е по-добре да има постоянен кабинет, в сравнение с длъжностен. Малко е евентуално с втория мандат да се сформира държавно управление. По-скоро това ще стане с третия ”, добави той.

Коментар от него пристигна и за камиона, тръгнал от България и взривил Кримския мост: „ Искаме да се почисти името на страната ни. Ние се обръщаме към Президентството, тъй като сега имаме служебно държавно управление. Българските служби също би трябвало да си свършат работата ”, посочи той.
 
Гечев счита, че е малко евентуално, а персонално за него е изключено, България да е взела участие в такава „ терористична интервенция ”. „ Не става дума за плашене, а за политики. Българска социалистическа партия смята, че страната ни не трябва да бъде въвличана във войната и да изнася оръжия ”, добави политикът от левицата.

Като доста необичайно той дефинира обвързването на Българска социалистическа партия с някакви съветски ползи. „ Ние сме Българска социалистическа партия и пазиме ползите на българския народ и нашите гласоподаватели ”, акцентира Гечев. И добави: „ Специални връзки имат някои от нашите сътрудници с други посолства и други страни ”.
Запитан дали от Българска социалистическа партия признават референдумите за присъединение на украински територии към Русия, той сподели: „ Ние не сме взели решение на Национален съвет. Не съм аз индивидът, който ще признава или не такива територии. Има си Устав на Организация на обединените нации и интернационално право ”.

За доставките на оръжия за Украйна Гечев беше безапелационен, че нищо не може да накара левицата да промени позицията си България да стои надалеч от военния спор.

„ Военните дейности се водят не сред Украйна и Русия, а на територията на Украйна. И там взе участие цялата организация на НАТО, под управлението на Съединени американски щати. Битката косвено е сред НАТО и Русия ”, счита политикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР