Има въпрос по който Варна и Бургас със сигурност са

...
Има въпрос по който Варна и Бургас със сигурност са
Коментари Харесай

На Варна й писна от гларусите, искат кастрация заради свръхпопулация

Има въпрос по който Варна и Бургас сигурно са на едно мнение.

Нужна е кастрация на гларусите!

С това ексцентрично предложение излязоха група варненци. Хората са безапелационни, че популацията на птиците е станала застрашителна – постоянно в медиите и обществените мрежи се виждат фотоси на гларуси, които атакуват деца или дами със закуски в ръцете, предаде Varna24.bg. 

Регулирането на броя на птиците е честа процедура в западните, съвременни и развити градове, изясняват хората. За да се понижи броят на птиците по натурален път, в редица европейски страни се употребяват орални контрацептиви. Този способ е доста по-добър от разнообразни други ограничения за надзор - като електрически проводници и токсични субстанции. За задачата се обособяват районни пунктове за хранене – депа. Те се зареждат с храна, с цел да притеглят гларусите. В храната се прибавят контрацептиви, изясняват хората.

Гларусите нямат натурален зложелател в градска среда. Те са доминантен тип. Новите контейнери за боклуци са с механично-затварящи се порти. Казаните обаче притеглят птиците, защото те се изхранват от отпадъците. Това принуждава пернатите да бъдат нападателни и да атакуват младежи и дами, носещи храни.

Факт е, че тъкмо поради битка с отпадъците този тип чайка, който в България е прочут с името гларус, е импортиран от цар Фердинанд. И то тъкмо във Варна – тук е двореца " Евксиноград “, лятната резиденция на монарха, от където и идва наименованието Морска столица.

Тогава е нямало проведено сметосъбиране. Боклуците си варненци изхвърляли или в деретата, или от ската към морето. Отпадъците са привличали гризачи. Те пък популяризират болести. Това е повода царя да внесе две двойки гларуси от Френската Ривиера. Този тип птици е доминантен, плъховете се плашат от човката му, пък и е сметосъбирач.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР