Има важни за страната неща, които обаче не чувам, а

...
Има важни за страната неща, които обаче не чувам, а
Коментари Харесай

Коалиционни управления не могат да донесат голяма промяна, убеден Първан Симеонов

" Има значими за страната неща, които обаче не слушам, а би трябвало да се споделят. Аз желая в договарянията за държавно управление да слушам какво ще вършим с човешкия запас на нашата страна, каква ще бъде демографската политика. Това съобщи пред БНР и политологът и изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов.

Според него би трябвало " в тези седмици да чуваме повече тактика за страната ни, а не толкоз тактичност ".

Той означи, че мъчно формираните съдружни и компромисни кабинети по формулировка се броят за мъчно съществуващи. Това обаче не било по този начин, тъй като един път договорили се, всеки си гледа в своята писта. Такъв кабинет по негови думи може да има по-дълъг живот.

Още повече, че когато мнозина са в кабинета, малко на брой са в съпротива, а това е удобна обстановка за всеки един кабинет, посочи Симеонов.

Той е безапелационен, че мандатът е безусловно явен, защото хората са удостоверили желанието за смяна.

Това предпочитание за смяна обаче било попътен вятър и нищо повече. Оттук-нататък по негови думи държавното управление ще би трябвало да се потвърждава ден след ден.

" Възраждане " няма да поддържа кабинет на смяната

Костадинов не вижда разлика сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и останалите партии, опитващи се да сформират държавно управление

Симеонов предвижда, че първоначално известността на партиите в бъдещата коалиция ще продължи да пораства, защото има инерция публичното мнение да следва изключително спечелилия.

Той позволява, че ще пораства и известността на опозиционната групировка " Възраждане ", тъй като тя е прескочила летвата и доста хора ще се ориентират към нея като съпротива на всичко.

" След това обаче минава меденият месец и стартира действителният брак, когато от това държавно управление ще се чака да чисти, да готви и впрочем неща. И тогава точно може да натежи това, че то е комплицирано, съдружно и компромисно. Хубавото тук е, че всичките партии са " на един ум ". Това не е обединението " Орешарски ", това не е тройната коалиция. Това е еднопосочно ръководство и ми се коства, че това е късмет за страната ", разяснява политологът.

Според него проблем пред бъдещото ръководство е това, че то " ще звучи прекомерно демократично и западно за всеобщия български усет ".
 Нинова подготвена да работи непрекъснато за сформиране на държавно управление
Нинова подготвена да работи непрекъснато за сформиране на държавно управление

Още не е решила дали да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия

" Който е усетът на едно застаряващо, оскъдно, разслоено, т.е. консервативно и скептично общество. И сигурно това демократично и прозападно звучащо ръководство до някоя и друга година ще породи доста мощна консервативна реакция ", предвижда Симеонов.

По негови думи сходни ръководства нормално са сполучливи, тъй като са модернизационни, само че им коства доста, а от време на време не съумяват да го обяснят на обществото.

Той съобщи, че ръководствата, които могат да донесат огромна смяна, не са тъкмо съдружните.

" Управленията, които могат да донесат огромна смяна, са ръководства, които са подкрепени с мощна вълна от хората и имат комфорта да не вършат взаимни отстъпки. Случаят не е подобен, изобщо рядко има такива случаи ", посочи Симеонов.

Според него измененията ще бъдат деликатни.
 Кирил Петков убеждава: За българския интерес няма партийни картички
Кирил Петков убеждава: За българския интерес няма партийни картички

Той е удовлетворен от работата и е удивен от капацитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР