Има увеличение на дизелаНов ръст в цените на горивата. Поскъпването

...
Има увеличение на дизелаНов ръст в цените на горивата. Поскъпването
Коментари Харесай

Нов ръст в цените на горивата

Има нарастване на дизела

Нов растеж в цените на горивата. Поскъпването на колонките обаче е единствено за дизела, до момента в който бензинът и пропан-бутанът остават съвсем без смяна, оповестяват.

От началото на този месец цената на всеобщия дизел у нас се е нараснала с 10 стотинки. В момента литър на бензиностанциите е 3,34 лв.. При другите всеобщи горива за същия интервал съмненията в цените са алегорични - разликата е от едвам една - две стотинки. Причината е дефицитът на дизел в Европа, обясниха от българската петролна и газова асоциация.

" Имайте поради че във Франция рафинериите стачкуват. Една огромна част от дизела за Германия се внася от съветската федерация, а вносът е намалял с към 50%, и в този смисъл в Европа се обрисува дефицит на дизел ", изяснява Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Според специалисти у нас няма риск бензиностанциите да останат без дизел.

" Имаме едно голямо предимство и на Балканите, а това е рафинерията в Бургас, до момента в който тя работи. Докато тя се доставя с нефт, няма риск за страната. Единственото неприятно нещо е, че цените ще тръгнат още нагоре, защото това е борсов артикул и няма по какъв начин да бъде другояче ", прибавя Светослав Бенчев.

На бензиностанциите регистрират смяна в продажбите на дизела.

" Намаляват ни продажбите, по-скъпо е. Свърши интензивният сезон към този момент и хората не пътуват толкоз доста ", споделя Юлиан Вълчев, шеф на бензиностанция.

Ако няма проблем с доставките на природен газ за Европа, след началото на отоплителния сезон, няма да има проблеми и с цената на дизела, който може да се употребява като заместващо гориво, регистрират специалистите. При цената на бензина не се чакат фрапантни промени, в случай че няма земетресения на интернационалните пазари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР