Има увеличаване на положителните случаи. Това, което е обезпокоително, е

...
Има увеличаване на положителните случаи. Това, което е обезпокоително, е
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Броят на смъртните случаи е обезпокоителен

Има увеличение на позитивните случаи. Това, което е тревожно, е високият брой смъртни случаи. Това сподели съветникът на здравния министър – проф. Мира Кожухарова.

По думите й анализът за месец септември демонстрира, че най-вече неимунизирани са позитивните случаи у нас. Починалите са също най-вече неимунизирани. Експертът бе безапелационна, че данните сочат, че имунизацията защищава. Проф. Кожухарова не скри, че ниският брой на имунизация доста я тормози.

По мотив стимулацията на имунизация, проф. Кожухарова сподели, че не може да се приказва за " разпределяне " на смарт часовници.

" Това е просто хубава занимателна игра, която на младежите би им харесала. Коментират се всевъзможни благоприятни условия. Епидемиологията потвърждава, че имунизацията избавя живот. За предишния ден малко над 5000 са поставените ваксини ", уточни още тя.

Експертът към здравното министерство означи, че прокуратурата би трябвало да се заеме с фалщивите ваксини.

" Аз слушам за 200-300 лева за документ. Не мисля, че възрастни хора могат да си го разрешат. Това е закононарушение от гледна точна на здравната нравственос. Който е направил предстъпление, той си носи съответната отговорност ", съобщи Кожухарова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР