Има установени множество нарушения на изборния процес, що се касае

...
Има установени множество нарушения на изборния процес, що се касае
Коментари Харесай

Рашков съобщи за ДПС активисти, заплашвали с граждански арест полицаи

Има открити голям брой нарушавания на изборния развой, що се касае до така наречен преносими секции, когато хора без нужните по закон ТЕЛК документи са подавали искане да гласоподават от вкъщи си. Това съобщи от трибуната на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков.

Общо 287 случая на сходен вид нарушавания записала полицията преди изборите през номември, което е повишаване по отношение на 202-те идентични проблема през юли, конкретизира Рашков на запитване на депутатът от " Демократична България " Антоанета Цонева. " Подала съм сигнали в моя изборен регион - Батак и Сърница по какъв начин се одобряват тези документи. Как се " инвалидизират " цели фамилии ", съобщи Цонева от парламентарната естрада и попита: " Имаше ли корист, с цел да бъде следен вотът на избрани групи гласоподаватели? "

Министерство на вътрешните работи шефът даде образец с няколко случая от област Разград. " Издавани са документи с погрешно наличие. По този мотив са формирани каузи както на медицински лица, по този начин и на лица от общинските администрации, които са ги записали. Подчертавам - няма нито един отвод, предписан от прокуратурата ", увери Бойко Рашков.

В хода на инспекциите полицейските чиновници са се натъкнали на фрапиращи случаи, като огромна част от жителите, с които са разговаряли, въобще не са подавали даже заявки за гласоподаване в преносима секция. Голяма част от подписите не са били техни. Едно и също лице е издавало голям брой документи с погрешно наличие, конкретизира той. И добави - незабавно след възникването на сходен проблем се намесвали локални деятели на Движение за права и свободи.

С огромно оскърбление го споделям, защото огорчението на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е голямо, съобщи още Рашков. В кабинета на ръководителя на регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи са се явили управителни представители на Движението за права и свободи. Отправени са груби закани и закани, в това число и за това, че от Движението за права и свободи ще подхващат ответни ограничения, в това число цивилен арести на чиновници на Министерство на вътрешните работи по тази причина, че си правят работата ", сподели Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР