Има условия за повишаване на лавинната опасност в планините. За

...
Има условия за повишаване на лавинната опасност в планините. За
Коментари Харесай

Внимание: Повишаване на лавинната опасност в планините

Има условия за повишение на лавинната заплаха в планините. За това предизвестяват от Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр (БАССЕС/BEFSА).

От организацията напомнят, че в планините духат доста мощни северозападни ветрове.

Съчетано със снеговалежите от предишния уикенд, това основава предпоставки за струпване на дълбоки снежни дъски. Забелязаните проблеми са най-вече на източни изложби, само че на огромни скатове (например Западен скат на Тодорка), може да има и странични навявания по билата в границите на ската, предизвестяват от БАССЕС.

Оттам показват, че след малко усмиряване след лавинния цикъл от края на предходната седмица (силното стопляне и лавини от влажен сняг) имаме нова обстановка.

За повишение на лавинната заплаха над Банско предизвестяват от организацията Българската лавинна асоциация (Avalanche Bulgaria) на страницата си във " Facebook ". " През последните 24 часа са се формирали навявания и снежни дъски от навят сняг на източните изложби в алпийския и в преходния пояс, които са чувствителни на човешко натоварване. Особено в алпийския пояс се чака те да са тук-там с дълбочина до 50-60 см. Западните скатове са издухани до ледената кора ", означават организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР