Има уличен с допинг в състава на Русия за Световното,

...
Има уличен с допинг в състава на Русия за Световното,
Коментари Харесай

Има уличен с допинг в състава на Русия за Световното?

Има махленски с допинг в състава на Русия за Световното, това твърди Григори Родченков, който е някогашен глава на московската антидопинг лаборатория, която бе уличена в машинация по време на Олимпийските игри в Сочи през 2014 година. 

Родченков напусна въпросната лаборатория, започвайки работа в Съединени американски щати през 2016 година, обръщайки се против съветската стратегия, написа Блиц.

" Витали Мутко, който беше състезателен министър и лице на Руски Футболен Съюз, пристигна при мен. Той беше явен: " Футболът би трябвало да бъде предпазен. Не пипай футболистите. Докладвай на мен, в случай че има някакъв проблем. Имаше 34 футболисти, които бяха с позитивна допинг проба от всички равнища. Пробите обаче изчезнаха. Един от тях е в състава на Русия за Световното. Но не знам кой тъкмо е. Някой от тях се разпознават посредством номера, които не бяха налични за мен ", споделя Родченков.

Миналата седмица ФИФА заяви, че 34-те проби, разпознати от Родченков, са били наново тествани, само че не е открит допинг.

" Получих лист от ФИФА, който съдържаше 60 въпроса. Нямах подробна информация за някои от тях, само че отговорих на всички. Явно те останаха удовлетворени, тъй като не последваха нови такива. Лабораторията в Лозана е доста професионална. Щом ФИФА споделя, че са чисти, то те са, само че те не разкриват цялостния разбор.

Все отново нямам доверие, че в Русия ще има допинг това лято. Няма да има допинг специалисти от Русия. Трябва да е чисто. В шампионатите всички са чисти. Повечето неща се случват преди огромните събития.

Беше шокиращо това, от което бях част. Абсолютно съзнателна държавна стратегия. Направих всичко, с цел да унищожа доказателствата и да изчистя файловете. Тези 34-и имена са от разнообразни тимове. Бе доста значимо да се проверяват, само че процедурата се спря и бе оповестена за негативна ", споделя още руснакът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР