Има учени, които са на мнение, че рано или късно

...
Има учени, които са на мнение, че рано или късно
Коментари Харесай

Дали как ще се промени Земята, ако човечеството изчезне?

Има учени, които са на мнение, че рано или късно човечеството ще изчезне. Никой не може да каже тъкмо по кое време и за какво ще се случи това, само че откривателите постоянно излизат с нови догатки. Вече се събра една немалка сбирка от предсказания за Деня на Страшния съд, в която можем да намерим материали, че гибелта на човечеството може да настъпи още през 2029 година вследствие на удара на големия метеорит Апофис в Земята.

Съществува и догатката, че хората ще бъдат унищожени през 2040 година, като такова умозаключение бе направено от компютърна стратегия от Масачузетския софтуерен институт. Има толкоз доста прогнози и естествено, на нито една от тях не може да се има вяра, само че чисто теоретично – като умствено упражнение можем да поразсъждаваме какви ще бъдат последствията, в случай че по някакъв метод стане по този начин, че на Земята не остане нито едно човешко създание. Възниква въпросът: по какъв начин тъкмо ще се промени планетата без нас? Как ще наподобяват домовете, улиците и градовете единствено една година откакто ни няма? Учените към този момент имат отговори на тези въпроси.

Експертът по градски дизайн Карлтън Басмаджян показа с изданието IFL Science своето виждане за това по какъв начин ще се промени Земята, откакто човечеството изчезне. Той разказва бъдещето на Земята по същия метод, по който ни демонстрират във филмите за края на света: на всички места порастват трева и дървета, диви животни се разхождат измежду руините и така нататък

Без хората ще изчезне шумовото замърсяване

В света без хора ще се чуват единствено звуците на животните и на естествените феномени

В първите дни след изгубването на човечеството Земята ще стане доста тиха. Песните на птиците и шумът напразно няма да изчезнат, само че звуците, издавани от хората, безусловно ще се разтворят. В момента нямаме визия какъв брой доста звук сътворяваме. Ако се вслушате деликатно, може да забележите, че пред прозореца ви се движат коли, някъде се строи и съседите си приказват за нещо. Ако човечеството изчезне, светът ще бъде неведнъж по-тих, даже в случай че всички останали живи организми оцелеят.

Проблемът със замърсяването на въздуха ще бъде решен единствено за няколко месеца

В прочистения въздух животните ще се усещат по-добре

Само след няколко седмици без хора въздухът на Земята ще бъде по-чист. Без изгорелите газове от колите, излъчванията от заводите и другите източници на замърсяване небето над градовете още веднъж ще стане синьо, а видимостта ще е по-добра. В това няма подозрение, тъй като даже по време на covid карантината през 2020 година градовете в редица страни станаха в пъти по-чисти. Така да вземем за пример положението на въздуха в Ню Делхи толкоз се усъвършенства, че бяха регистрирани най-ниските равнища на замърсяване на въздуха от 20 години насам.

В жилищата няма да има вода и електричество

Храната оставена от хората бързо ще се скапе

След като хората изчезнат, в къщите няма да има вода и електричество.

Липсата на вода ще се дължи на обстоятелството, че водните системи изискват постоянно изпомпване и без надзор ще се скапват. На всичкото от горната страна през първата зима тръбите в къщите ще се спукат, тъй като водата, останала в тях, ще замръзне и ще се разшири.

В домовете няма да има електричество, тъй като няма да има кой да поддържа доставките на гориво в електроцентралите. В домовете няма да работи нито един апарат – тв приемниците, микровълновите печки и другите уреди ще се трансфорат в безполезни купчини пластмаса и метал.

В постройките ще се натрупа пълен пласт прахуляк

Дебелият пласт прахуляк може да се вдигне от вятъра или в случай че оттова мине някое животно

Във всички стаи ще се натрупа пълен пласт прахуляк. Той постоянно се носи във въздуха, само че ние просто не го виждаме, когато се движим. Когато се разхождаме из къщата, се основават въздушни течения, които подвигат праха нагоре. Ако в стаята няма придвижване, прахът просто се утаява върху мебелите и уредите.

Земята ще бъде покрита с растения

Без човешката интервенция растителността ще стартира да пораства на всички места. Тревата край къщите ще стане доста висока, а на някои места ще израснат нови дървета. Те освен ще порастват върху почвата, само че и ще пробиват асфалта – нещо, което няма да се случи незабавно, а към десетилетие след гибелта на човечеството. Пътищата ще се напукат, тъй като имат избран експлоатационен период. Плевелите ще се оправят най-добре, което ще докара до това, че картофите, царевицата и другите култури ще станат необичайност.

Дивите животни ще бъдат по улиците

Понастоящем доста диви животни заобикалят огромните градове, тъй като там сигурно могат да бъдат хванати. Но в безлюдните градове те ще се усещат добре. Първоначално градовете ще бъдат завладени от дребни животни като мишки, плъхове и други Но по-късно от горите ще излязат и мечки и други хищници. Котките, кучетата и другите домашни животни ще изпаднат в диво положение и за жалост ще станат лесна плячка за дивите животни.

В последна сметка, когато човечеството изчезне, от сегашните градове ще останат единствено руини. Те ще наподобяват доста на античните градове, които археолозите откриват – постоянно приказваме за тях, а на фотосите се вижда, че камъните са покрити с мъх и че множеството от постройките са под пласт пръст или са скрити в гъсти гори. Същото се е случило и с в миналото процъфтяващия град на маите Октомтун, името на който се превежда като „ Каменна колона “. На територията на този античен град бяха открити огромни площади, пирамиди и други постройки, които в този момент са скрити измежду мощно избуялата растителност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР