"Има три теми, които изискват национално съгласие - здравеопазването, образованието

...
"Има три теми, които изискват национално съгласие - здравеопазването, образованието
Коментари Харесай

Нинова: Промяната в здравния модел не може да се изпълни за един мандат

"Има три тематики, които изискват национално единодушие - опазването на здравето, образованието и демографската злополука. Промяната в здравния модел не може да се извърши за един мандат, а изисква надмандатно мислене ". Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с управлението на Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

Тя добави, че в срещите, които левицата прави, социалистите си слагат за цел да реализират национално по базови правила за трите най-важни тематики.

Нинова съобщи, че обществото би трябвало да принуди политиците, който и да ръководи, тези правила да се съблюдават и да има последователност. "Резултатът от мандатното мислене се вижда в разрухата в опазването на здравето. Ситуацията в бранша е извънредно тежка, а двата модела, препоръчани от ГЕРБ, не стават ", разяснява водачът на левицата. Нинова добави, че сдружението има съответни оферти по "Визия за България ", в частта за опазването на здравето и по тази причина срещите ще продължат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР