Има три неща, които да се направят за решаване на

...
Има три неща, които да се направят за решаване на
Коментари Харесай

Затваряне на границите и преминаване през пунктове иска Борисов в Брюксел

Има три неща, които да се създадат за решение на мигрантската рецесия , за които ще упорствам на срещата на водачите през днешния ден. България потвърди, че като страна на първа линия може да се оправи с бежанския напън , разяснява министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където представители от няколко страни в Европейски Съюз вземат участие в неофициална работна среща по миграцията.



" Незабавно затваряне на границите и прекосяване единствено през пунктовете . Мигрантите, които са към този момент са в Европейски Съюз, да бъдат върнати там, откъдето са избягали. Да се работи по споразуменията с трети страни наоколо до зоните на спорове, където да подкрепяме грижата за бягащи от войната в изнесени центрове ", изясни Борисов.

Паниката не е добър консултант , повтаряме нещо, което би могло да бъде решено по бърз метод от всички страни членки на Европейски Съюз и освен от тях, добави българският министър председател.

 ГЕРБ отсече: Нинова спекулира - няма секрети договаряния за мигрантите
ГЕРБ отсече: Нинова спекулира - няма секрети договаряния за мигрантите

Българска социалистическа партия завиждали на ГЕРБ

Според Борисов, положителните резултати, които страната ни регистрира с опазването на външната граница на Европейски Съюз се дължат както на положителната работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС , по този начин и на съглашението с Турция.

Той изясни, че както страните в Европейски Съюз, по този начин и страните от Западните Балкани би трябвало да бъдат предпазени . Той ще упорства като председателстващ Съвета на Европейски Съюз да бъде открито единодушие сред всички държави-членки по тематиката с миграцията.

Борисов добави, че България, като страна на първа линия, дружно с Гърция, Италия, Испания н е може да се съгласи с позицията за връщане на към този момент намиращите се в Европа мигранти в страните на първа регистрация . Това би утежнило обстановката в тези страни посредством прехвърлянето им на двойни отговорности - по запазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

В срещата вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция. Целта е участниците да се обединят към визията за общи дейности и да се преодолеят дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията в навечерието на Европейския съвет в края на идната седмица.

 Нинова изригна: За Борисов мигрантите са средство за възстановяване на демографията ни
Нинова изригна: За Борисов мигрантите са средство за възстановяване на демографията ни

Борисов безусловно слушал Меркел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР