Има тренд на нарастване на позитивните публикации за България в

...
Има тренд на нарастване на позитивните публикации за България в
Коментари Харесай

Л.Павлова: Позитивните пубиликации за България нарастват

Има тренд на повишаване на позитивните изявления за България в непознатите медии. Това съобщи министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова пред Българска национална телевизия.

Павлова уточни, че към средата на Българското европредседателство оценката за него е отлична, а „ вътрешнополитическите “ по думите? кавги нямат външен отзив. По думите й връзките на Европейски Съюз с Русия и Турция е значимо да бъдат изчистени, само че " въпреки всичко ситуацията е внимателно ".

Към средата на Българското европредседателство в София минаха съвсем 100 срещи, както и доста съвещания в Брюксел, съобщи Лиляна Павлова. Тя изрази удоволствието си от това, че България получава доста високи оценки. " Имаме компания, която прави разбор на изявленията в непознатите медии. Тенденциите са, че има тренд на повишаване на позитивните изявления ", съобщи тя.

Има ясно фокусирани цели, които се правят оценка добре, добави министърът. Вторият отличен детайл е тематиката за Западните Балкани, която е сложена високо в дневния ред на институциите и има единодушие на институционалния триъгълник, разясни тя. В тематиката за сигурността и миграцията също има известно единодушие. " Успяхме да предложим съответни текстове по какъв начин да решим казуса, в това число законодателно. Приятно изненадахме нашите сътрудници ", счита още Павлова.

" Благодарение на положителното партньорство, което България има с Турция и положителните взаимоотношения сред министър председателят Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев незаконен миграционен напън по границата. Нито една друга външна граница на Европейски Съюз не може да се похвали с това ", разяснява още Павлова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР