Има традиционни профили на симпатизантите и потребители на информациите от

...
Има традиционни профили на симпатизантите и потребители на информациите от
Коментари Харесай

Лидия Йорданова: Все по-високо се цени обективността, изчерпателността и достоверността на информацията на медиите, а не ексклузивността

Има обичайни профили на симпатизантите и консуматори на информациите от другите медии. Това сподели в предаването " Това е България “ на Радио " Фокус “  Лидия Йорданова, притежател и шеф на Екзакта Рисърч груп.

" По-възрастните хора над 50 години използват повече от една медия, наблюдават другите медии и проявяват интерес към всички останали артикули на медии. По-младите хора протягат ръка към бързите сигнали, които се намират най-много в обществените мрежи ", уточни Йорданова. По думите и, известията във Вайбър се оказват най-интересни за младите. Интересът към публичните медии е по-голям измежду по-възрастните хора. Има известно отдръпване от интернет и от обществените мрежи само че най-много от по-възрастните хора. 

Според анализите на организацията, има една обща линия – хората високо ценят обективността, изчерпателността и достоверността на информацията като качество. Но все по-малка роля играе актуалността. Важно за тях е това дали е достоверна, а не дали е настояща една информация. Ексклузивитета на информацията не е толкоз значима. Хората искат сами да могат да преценят кое е значимото и как да го подредят.

Смятам, че има известна отмалялост и от разбора. Хората избират да се осведомят обширно и те да заявят своите желания, на база на своя избор, към една справедлива информация. Кажи ми, аз ще преценява. 

Нараства и нетърпимостта към обществените предизборни дебати в студията по медиите. За последната година двойно са намалели хората, които се въздействат от медийните лидерски диспути. Предизборните диспути са най-следени, само че те се оказват и най-разочароващи за хората, уточни Йорданова.

Хората нямат нищо против медийните формати да са по-раздвижени и атрактивни. Но не одобряват свадите и компрометиращите информации, добави тя. Интересът е към предизборни акции и клипове. Може ясно да се каже, че дебатите и свадите отблъскват хората, а всички други начини на медиите са добре приети и добре пристигнали. Рекламата на ЦИК също изчерпа вниманието на хората към този момент. В момента към сходни медийни изяви имат интерес не повече от 45% от хората, счита още Лидия Йорданова.

Около 57-60 % проявяват към събития и начинания на партии, от политическа реклама се интересуват между 35 -40 %. Към директно отразяване има по-голям интерес. Хората избират да черпят информация от извора и сами да вземат своите осведомени решения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР