Има толкова много агенти на влияние, лобисти и симпатизанти на

...
Има толкова много агенти на влияние, лобисти и симпатизанти на
Коментари Харесай

Гари Каспаров пред БНТ: Русия е мафиотска структура, Държавна сигурност контролира страната

" Има толкоз доста сътрудници на въздействие, лобисти и симпатизанти на Путин в Европа и Съединени американски щати, които употребяват всяка опция да популяризират кремълските разкази. В медиите и в интернационалните организации има някогашни държавни чиновници и политици, които поддържат неговите тези.

Путин имаше 22 години разполагаем, с цел да купи въздействие и покровители, които сега употребява доста дейно. ", разгласи в изявление за Българска национална телевизия Гари Каспаров. Обществената телевизия благодари за контакта с съветския гросмайстор на мениджъра на Веселин Топалов - Силвио Данаилов, който е персонален другар на Каспаров. Интервюиращ е Симеон Иванов - водещ на утринния блок на Българска национална телевизия.

Самият Каспаров сега живее в Ню Йорк.

Дори Международната шахматна федерация (ФИДЕ) сега е под контрола на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и това е от 1982 година насам, споделя Каспаров.

Тази организация е безнадеждно корумпирана, счита гросмайсторът изатова не е изненада, че Аркадий Дворкович от " Единна Русия " (партията на Путин) беше избран отново предходната седмица.

" Дворкович беше дълго време дясна ръка на Дмитри Медведев. Той се движеше в тези кръгове, само че не става въпрос толкоз за него, що се касае за европейските делегати, които гласоподаваха за него, което е двуличие. Нямам проекти да работя с федерацията, която напуснах преди години. Можехме да спрем преизбирането му, тъй като има делегати, които са твърдо срещу политиката на Путин, само че все пак гласоподаваха за Дворкович, което единствено удостоверява лицемерието и корупцията.

В изявлението си Каспаров подлага на критика Меркел, че е сложила страната си в цялостна взаимозависимост от съветския газ, както и Еманюел Макрон за опитите му да договаря с Путин. За Олаф Шолц Каспаров споделя, че " не е най-решителният политик ".

" Когато Еманюел Макрон се опита да води договаряния, това беше безспорен неуспех, тъй като Путин не е подготвен на взаимни отстъпки, той желае да завоюва тази война и да завладее територии, а украинците не са подготвени да правят отстъпка и сантиметър от територията си. Няма място за договаряния.

Що се отнася до Германия, канцлерът Шолц не е най-решителният политик. Не мисля, че той в миналото си е представял, че ще води страната във време на война. Предшественичката му Меркел сложи Германия в цялостна взаимозависимост от евтиния съветски газ, а в този момент немската стопанска система страда от тази взаимозависимост, тъй че за Шолц сега е мъчно да маневрира в тази конюнктура. Чака го тежка зима, в подтекста на енергийната рецесия.

Да се надяваме, че европейците ще продължат да поддържат ограниченията против Русия при тези условия. Тази зима ще бъде решаваща. Ако украинците продължат да отстояват позициите си и Европа не се огъне под натиска на рецесията, то напролет, стопанската система на Русия ще бъде унищожена и армията на Путин ще бъде унищожена ", е прогнозата на Гари Каспаров.

" Олигарсите в Русия са извънредно богати, само че подвластни от Путин ", споделя гросмайсторът.

" Да, може би някои от тях биха желали да се дистанцират от него и да дадат своя принос за Украйна, само че това не е толкоз елементарно, тъй като Русия е в ръцете на Путин и на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Държавна сигурност управлява страната, това е мафиотска конструкция. Единственият метод да бъде реализирана политическа смяна в страната е, дружно със глобите, които към този момент дават резултат, да има и военни загуби - украинската войска да разгроми Путин на бойното поле.

Историята демонстрира, че поврат може да има единствено тогава, когато хората видят, че империята губи война. До момента Путин не печели, само че и не губи войната. Само новината за военни загуби на фронта, може да обърне публичното мнение в Русия. ", продължава Каспаров.

" Трагично е, че тази война се приготвяше подмолно в продължение на доста години, Путин криеше желанията си, съветската агитация разпространяваше 24 часа дневно погрешни изказвания, че Украйна не е самостоятелна страна, а Русия се опитваше да завземе територии. През това време интернационалната общественост не искаше да види и да чуе злото. Европейските водачи, водени от Германия, продължаваха да усилват газовите доставки от Русия и по този начин да усилват благосъстоянието на Путин. По този метод той съумя да укрепи армията си, с която мислеше, че би могъл да завладее Европа. "

Гари Каспаров приказва и за Русия след Путин.

" Това кой ще пристигна след Путин зависи от метода на промяната на властта. Тази смяна е доста по-дълбока в сравнение с промяната на водачи. Тук става въпрос за фундаментална промяна на курса на историята на Русия. Говорим за привършване на методите прилагани от епохи в Русия. Пълен рестарт от нула.

Трябва да изградим страната отначало и да изградим нови взаимоотношения със съседите си. Също по този начин радикална смяна във връзка с вътрешната политика. Не мисля, че една свободна и демократична Русия ще може да продължи да съществува като империя. Това значи, че част от териториите ѝ ще се отделят от нея. Например Чечня, Дагестан или Татарстан.

Всъщност имаме две благоприятни условия – или да се върнем към границите на Киевска Рус и северозападните територии и да се опитаме да станем част от евроатлантическата цивилизация. Или Русия да стане спътник на Китай, който чака с неспокойствие Русия да попадне в областта на неговите имперски ползи. ", приключва прогнозата си Каспаров.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР