Има тенденция за привличане на нови хора, но все още

...
Има тенденция за привличане на нови хора, но все още
Коментари Харесай

Над 200 шофьори не достигат в столичния градски транспорт

Има наклонност за привличане на нови хора, само че към момента има дефицит на водачи .

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след договаряния с двата синдиката в системата на градския превоз и президентите на КНСБ Пламен Димитров и КТ Подкрепа Димитър Манолов.

Средното нарастване ще бъде сред 120 и 200 лв.. Предложението се чака да влезе в СОС на идната сесия. Общо над 200 водачи липсват в структурата на столичния превоз.

Наблюдава се интерес към безплатните курсове на водачи. Шофьорите на тролейбуси на процедура обаче би трябвало да преминат два курса поради категориите. Това по думите на Фандъкова усложнява процеса.

Взето е решението Фандъкова дружно със зам. - кметът Дончо Барбалов да внесат преложвние за сключване на тригодишно съглашение за увеличение на годишна база приходите на работещите в градския превоз с 10%.

Целта е да осигуряваме по-добър градски превоз, тъй като това е обвързвано с главната визия за София, а точно по-добра среда, по-зелен град, по-чист въздух , добави столичният кмет.
 Градският превоз в София влиза в Гугъл Maps
Градският превоз в София влиза в Гугъл Maps

Услугата демонстрира оставащото време до превоза, близки спирки и други

170 нови рейсове бяха пуснати в придвижване през последната година, чакат се до септември 13 трамвая и 15 нови електробуса. Общината се похвали oще с прогрес в изискванията в гаражите и депата.

Според Пламен Димитров е значимо да има резистентност и предвидимост, като това би трябвало да са минимум три години по образеца на нарастването на приходите в просветителната система. Проблемът с изключителния труд е останал, изясни Димитров. В идната една година КНСБ ще упорства изключителният труд да влезе в границите на оторизации от закона на годишна база. Президентът на КТ Подкрепа акцентира, че разликите в заплащането в електро - и автотранспорта са преодоляни. Все още обаче стои въпросът за нощния градски превоз, който Манолов разказва като разхищаване и перифразира прословутата фраза на Мария-Антоанета " едните нямат самун, с цел да ядат другите пасти ".
 Шофьорите от градския превоз слагат ултиматум на Фандъкова
Шофьорите от градския превоз слагат ултиматум на Фандъкова

Времето за решение на проблемите изтича, предизвестяват те

Тази услуга би трябвало да бъде предоставена на частен оператор, по думите му. Докато активността се прави за сметка на системата на столичния градски превоз, синдикатът ще продължава да възразява против това.

Йорданка Фандъкова разяснява и идния търг за емблематичната къща-музей на Пейо Яворов.

" Искаме собствеността на къщата на Яворов да стане от частна в обществена, безапелационна беше тя. Ще преценим деликатно обстановката, с цел да можем да придобием тази знакова постройка. Столична община обаче няма да взе участие в този търг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР