Има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест,

...
Има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест,
Коментари Харесай

Дори при минимални оплаквания човек трябва да си остане вкъщи

Има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест, само че посещават работните си места, или на възпитаници с прояви на болест, които вървят на учебни заведения и на детски градини. „ Ежедневно би трябвало да се повтаря, че даже при минимални недоволства човек би трябвало да си остане у дома и да се свърже със фамилния си доктор... Няма безвредна вирусна зараза “. Това сподели пед БНР доктор Кирил Еленски, общопрактикуващ доктор от Пловдив, някогашен зам.-председател на Българския лекарски съюз.
„ Проблем е, че много хора закъсняват с първата си поръчка за недоволство, когато признаците към този момент не са по никакъв начин леки. Пациентът е виновен във връзка с момента, в който взема решение да потърси здравна помощ “.
Д-р Еленски е безапелационен, че би трябвало да се укрепи доверието в първичната и в доболничната помощ.
 Доц. Кунчев уточни какво следва за ковид, изясни за карантината и близко контактно лице Доц. Кунчев уточни какво следва за ковид, изясни за карантината и близко контактно лице
В момента репродуктивното число за епидемията е 1 - 1,2, т.е. 10 души заразяват 12. Това съобщи националният здравен контрольор доцент Анге...
Ограничителните ограничения към този момент звучат като принуда, а не като грижа за хората. Това значи, че методът, по който се вкарват, е неизвестен “.
„ Ние не организираме професионална полемика в професионалните среди, а всяко ново скимване, всяка нова концепция, усещане или изобретение излиза на дневен ред в медиите, които са за общо прилагане, и професионалните ни разлики започнаха да излизат измежду хора, които не могат да преценят кой е прав и кой е крив. Трябва да се приключи със разногласията кой е доброжелателен или злоумишлен единствено тъй като мнението му е било друго от това на част от другите лекари “.
Според него ограниченията против ковид би трябвало да се изясняват търпеливо - " по какъв начин просто и елементарно човек може да опази себе си и близките. В момента ограничаващите ограничения към този момент звучат като принуда, а не като грижа за хората. "
„ Трябва да стартираме да разчитаме на добросъвестното отношение на жителите към тях самите и околните им. Когато има насила, постоянно ще се намерят хора, които да се опълчват “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР