Има течове по границите на България, корупционните практики в митниците

...
Има течове по границите на България, корупционните практики в митниците
Коментари Харесай

Каримански: Дават до 350 000 лв., за да пуснат тир без проверка

" Има течове по границите на България, корупционните практики в митниците не са прекратени. Имаме сигнали и данни. Много от камионите, които влизат от Турция не се ревизират задоволително прецизно за дадени хранителни артикули. Зависи какви са храните, какъв е тира, само че подкупите стигат до 350 000 лева, с цел да пуснат един тир, а парите се разпределят сред корупционните етажи на властта ". Това съобщи пред Нова ТВ Любомир Каримански, кандидат-депутат от " ИТН ", ръководител на Бюджетната комисия в 46-тото Народно събрание.

Осносно влизането в Еврозоната той разясни, че от Има Такъв Народ в никакъв случай не са твърдели, че 2024 година ще бъде признато еврото, само че е реалност, че то ще усъвършенства виталният стандарт.

По здравната тематика той сподели, че Министерство на здравеопазването разполага с повече от 16 млн. за лекарствени артикули за COVID-19.

" Те не се употребяват задоволително навременно, с цел да може да се овладее обстановката ", добави Каримански.

Той разяснява, че в случай че имаше смисъл от локдаун, той трябваше да бъде при държавното управление на Борисов, а това е повлякло всички проблеми.

" Нека се употребяват както зелените документи, по този начин и тестванията, с цел да има временен интервал и да се осъзнае нуждата от имунизирането. Не се започнаха своевременни ограничения от страна на служебното държавно управление. Мислехме си гледайки Европа, която отваряше предприятията и заводите, че и при нас по този начин може да стане, само че не си дадохме сметка, че сме последната страна по % на имунизация ", акцентира Каримански.

Той разкри, че в структурите на Има Такъв Народ не е обсъждана оставката на здравния министър.

По тематиката с публичните поръчки " ИТН " има свое предложение.

" За мен е значимо да има смяна в централния бюджет, където посредством буферите изтичат пари, които нон стоп министър-председателят и Министерски съвет трансферират от едно в друго министерство. Искаме да внедрим цялостна платформа в осъществяване на публичните поръчки, с ясни и транспарантни критерии ". Това съобщи в предаването " Твоят ден " Любомир Каримански, кандидат-депутат от " ИТН ", ръководител на Бюджетната комисия в 46-тото Народно събрание.

По думите му има обири от страна на обществения бранш, по тази причина е нужно основаване на Център за споделени услуги, където могат да се заобикалят дублиращи се процеси в обществения бранш. Това ще бъде препоръчано от Има Такъв Народ в идващото Народно заседание.

Той счита, че инфлацията може да бъде овладяна по два метода.

" Първият е страната да продължава да усилва разноските си, тогава инфлацията ще бъде двуцифрено число, покрай 10%. Другият вид е внезапно стесняване на стопанската система, което не е потребно за страната ", показа Каримански.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР