Има такъв народ внесе предложение за отнемане на Бюрото по

...
Има такъв народ внесе предложение за отнемане на Бюрото по
Коментари Харесай

Партията на Слави иска да отнеме Бюрото по защита от Гешев

" ИТН " внесе предложение за лишаване на Бюрото по отбрана от основния прокурор и преместването на структурата в Министерство на правораздаването, където да действа като независим профилиран орган.

Партията на Слави Трифонов споделя, че Бюрото има потребност да се концентрира върху главната си активност - обезпечаване на отбрана на застрашени очевидци и магистрати. Според законопроекта на Има Такъв Народ отнемането на звеното от властта на основния прокурор ще усъвършенства опциите за отчетност, което " е в полза на цялото общество ".

В претекстовете на Има Такъв Народ е записано, че в ръцете на основния прокурор са съсредоточени всички съществени функционалности по управление и надзор на Бюрото по отбрана. Така се надхвърлени конституционните пълномощия на самия основен прокурор.

" Осигуряването на отбрана на лица, застрашени от наказателна по отношение на наказателно произвеждане, не е измежду конституционно избраните на правосъдната власт, нито - в частност на тези на прокурора ", се споделя в претекстовете на Има Такъв Народ.

Партията добавя, че има проблем с търсенето на отговорност от чиновници на Бюрото по отбрана, тъй като основният прокурор не носи политическа отговорност пред Народното събрание. Депутатите от Има Такъв Народ оферират шефът на Бюрото да се назначава от министъра на правораздаването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР