Има такъв народ ще се явят сами на предстоящите избори.

...
Има такъв народ ще се явят сами на предстоящите избори.
Коментари Харесай

ИТН ще се явят сами на изборите

" ИТН " ще се явят сами на идните избори. Слуховете за предизборна коалиция с Вътрешна македонска революционна организация е поредна партенка. Това разяснява зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред.

Той призна, че излизането от предходната ръководеща коалиция, е донесло огромни политически вреди на партията, само че оставането в ръководството означало " да се впишат в общата маса политически неистини и двуличие ".

Йорданов обаче не изключи изрично бъдеща коалиция след изборите с някои от досегашните си сътрудници. " Зависи от държанието на останалите. Ако някогашните сътрудници си създадат някои заключения... ", позволи той и посочи: " Няма да вършим обединения непременно ".

Според Йорданов държанието на Българска социалистическа партия в предходната коалиция е било унизително по отношение на " Промяната ". " И Българска социалистическа партия, и Демократична България в диалози с нас са се съгласявали, че Политическа партия са държат безочливо, само че обществено са ги поддържали. Докато ние не се притеснявахме да споделяме, че някои решения не са положителни и би трябвало да се създадат по различен метод ", уточни заместникът на Слави Трифонов.

Йорданов счита, че е разумно служебното държавно управление да сменя управленията на разнообразни структури, по този начин е направило и първото служебно държавно управление на Румен Радев предходната година. Според Има Такъв Народ не може да се приказва за реваншизъм от страна на президента. " Българска социалистическа партия би трябвало да са удовлетворени, че техни фрагменти са поканени за министри. Това не е реваншизъм, а по-скоро проблем с вътрешната съпротива на тази партия ", счита Йорданов.

Той още веднъж уточни, че някогашният министър председател Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са се месили жестоко в два от секторите, чиито министри бяха от квотата на Има Такъв Народ - районното развиване и енергетиката. " Асен Василев блокира за 8 месеца всички заплащания за пътища, две комисии назначи да позволяват заплащанията. Ей, по този начин се прави корупция ", уточни той.

Двамата водачи на Политическа партия не одобрили и предложенията на енергийния министър Александър Николов да се употребяват схемите, посредством които някои страни в Европейски Съюз продължавали да получават газ от " Газпром ". Вместо това се минало на доставки съветски газ, само че през медиатори и по-висока цена. " Основната виновност за положението в енергетиката носи Асен Василев. Не е работа на министър-председателя и на министъра на финансите да се занимават с доставките на газ ", съобщи Йорданов.

В името на обединението Има Такъв Народ се съгласявали с доста неверни решения - да вземем за пример гласуването за началник на КЕВР човек, който не отгоряше на изискванията, напомни Йорданов. По думите му Има Такъв Народ били принудени да гласоподават неверни решения на сътрудниците си, тъй като в противоположен случай били упреквани, че крепят ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР