Има такъв народ ще предложи нов кабинет - отново със

...
Има такъв народ ще предложи нов кабинет - отново със
Коментари Харесай

На живо: ИТН ще предложи нов собствен кабинет. Чака подкрепа от ДБ и ИСМВ или нови избори |

" ИТН " ще предложи нов кабинет - още веднъж със собствен личен състав - и ще търси за него поддръжка от двете протестни партии Демократична България и " Изправи се! Мутри вън! ". Ако не получи тяхната поддръжка, няма да търси друга поддръжка и не изключва възможност за други избори. Няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, стана ясно на конференцията. Предстоят диалози с парламентарните сили, само че съставът на проектокабинета още веднъж ще бъде препоръчан от Има Такъв Народ. Начело на него няма да е Николай Василев.

Това стана ясно от конференция на Тошко Йорданов и Филип Станев от " ИТН " и оттегления претендент за министър председател Николай Василев. В пресконференцията не взе участие Слави Трифонов.

В четвъртък Има Такъв Народ разгласи, че отдръпва оферти след изборите състав на кабинет с министър председател Николай Василев и ще предложи ревизиран състав с различен министър-председател.



14:28

На Асен Василев е било препоръчано министерството на екологията. Той е реагирал, че оттова няма по какъв начин да спре " мръсните пари ". Тогава му е препоръчан вицепремиерски пост. Това е и повода в проектоправителството да няма пост министър на екологията, имало е съмненията кой да го заеме след отхвърли на Василев, стана ясно от думите на Тошко Йорданов.

14:21

Филип Станев:  " Ние ще бъдем другарски настроени към медиите. "

14:08

Т. Йорданов: " Не желаеме гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. На нас ни е значима поддръжката на двете нови партии (ДБ, ИСМВ - б.р.). И без тяхната поддръжка нямаме предпочитание да вършим кабинет. Математиката демонстрира, че даже те да поддържат наш кабинет, ще са нужни и други гласове. "

13:59

За Иван Гешев:

" Главният прокурор би трябвало да се избира директно от народа... на практика не е допустимо да се смени Гешев, само че е допустимо да се махне желязната хватка на шапката на Гешев върху прокуратурата. " - Т. Йорданов.

13:55

Т. Йорданов описа за договарянията с тримата служебни министри: " Имахме джентълменска спогодба да не се разяснява, само че те се разприказваха. Асен Василев сподели, че приоритет му е да се спрат мръсните пари... Ние бяхме съгласни, даже предложихме да извадим комисията от ДАНС и да е на непосредствено послушание на вицепремиера. Нямахме никакъв проблем с Кирил Петков и Николай Денков – нито по стратегия, нито по цели. Просто те по хлапашки споделиха, че вървят дружно. "

13:50

Йорданов разяснява метафората, че сменяме джипката с кабеларка: " Важна е информацията и какво съдържа. Факт е че методът, по който споделяме, е доста бърз и наличен. "

13:49

Ще продължим да работим с господин Василев като финансов специалист - Тошко Йорданов в отговор на въпрос дали програмата, която Николай Василев пази, ще залегне в вероятно бъдещо ръководство на Има Такъв Народ.

13:42

За данъчната политика: Вярвам, че деветката е магическо число, което ще донесе повече доходи от 10-процентовия налог. Убеден съм, че в еврозоната изгодите са десетократно повече, разяснява Василев.

Той сравни актуализацията на бюджета с хронична болест... Без актуализация има предвидимост и последователност, уточни той.

13:39

Т. Йорданов: " Имахме неофициална среща с Мая Манолова не за сделки, а за образуване на среща за диалози в Народното събрание. "  

Йорданов сподели, че е сюрпризиран от държанието на Демократична България, които в последно време не споменавали ГЕРБ, а единствено Има Такъв Народ.

13:37

" За астронавтите бяхме съществени. Не си ли спомняте каква невероятна горделивост беше, когато България имаше собствен астронавт? " - Н. Василев.

13:32

Асен Василев е бил поканен за вицепремиер по европейските средства, стана ясно на брифинга. Харесвам и тримата служебни министър - Асен Василев, Кирил Петков, Николай Денчев. С тях можехме да работим чудесно, сподели Николай Василев. С тях имаме и разлики - аз съм " за " понижаване на налозите и съм твърдо за участие в еврозоната, добави той. И повтори една от опорките на ГЕРБ - че служебното държавно управление подвига корпоративния налог на 15%. И в МФ, и в МИ тематиката за финансовите пазари не съществува от 2005 година, сподели още някогашният министър и кандидат-премиер.

13:29

Василев: " Едно от нещата, които щях да ви кажа, в случай че имах такава опция, щеше да е този декември администрацията да излезе в обществено-поръчков отпуск и да спестим пари. "

Цитатът е след коментара му, че са могли да бъдат спестени най-малко 7 милиарда от изхарчените в края на 2019 година държавни пари, а с тях са щели да бъдат посрещнати всички неотложни разноски.

13:24

Т. Йорданов: Ще водим диалози с останалите (парламентарни сили - б.р.). Но ние още веднъж ще предложим наш план за кабинет. Ако не бъде подсилен, остава опцията за нови избори. Т.е. отговорността дали ще одобряват остава у " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! "

13:20

" Г-н Трифонов е на работа сега. В телевизия 7/8 " - по този начин Т. Йорданов дава отговор на въпрос къде е Слави Трифонов.

" Кабинетът ще ви го представим напълно скоро - ще си разреша да го кажа тъкмо по този начин - когато му пристигна времето. " (с усмивка)

Сценаристите не дават отговор на въпроси кой ще бъде препоръчан за министър председател и кои кандидат-министри ще бъдат сменени.

13:16

Н. Василев: " Никакви непознати посолства нямат никакво отношение към състава на претендентите за министри, те не са знаели авансово. "

13:13

Филип Станев с грозни реплики към журналистката Ива Николова (ПИК) във връзка неин въпрос: „ Вие сте изострен публицист, доста сте красива, доста артистична, с изключение на всичко друго. Наблюдавах деликатно вашето лице. Където се е намесила природата и медицината е безпомощна. “

13:11

Василев демонстрира управническа стратегия от 68 страници. Изброява 5 целта, които надалеч не били всички:

1. Намаляване на налози - от 10 на 9% плосък налог, Данък добавена стойност - 18 вместо 20%;
2. Бюджет без недостиг за 2022;
3. Ноухау за понижаване на проблемите при публичните поръчки;
4. Повишаване на пенсиите посредством стопански растеж;
5. Увеличение на заплати на медици и учители.

Познавате ме като най-големия бюджетен ястреб на републиката, сподели някогашният стопански министър.

13:10

Василев се разгласи за независимост за медиите и бизнеса и сподели, че е последовател на парламентарната република.

13:02

Николай Василев: " Не зная дали това ще ми бъде най-лесната конференция, само че сигурно ще е най-усмихнатата. "

" В този номиниран кабинет с изключение на мен няма друго общо с Национална движение „Симеон Втори". Това щеше да е най-реформаторският кабинет в българският преход, държавно управление с ДНК на бъдещето. "

Той прибавя, че е следвал " тактиката на ИТН " (да не приказва - б.р.), само че в този момент е решил да излезе пред медиите.

" Аз съм единственият човек в България, който е уволнил Делян Пеевски ", съобщи още той. Според него това е станало във връзка със договорката за " Бургартабак ". Единствената връзка с Движение за права и свободи, по думите му, е тогавашната коалиция на Национална движение „Симеон Втори" с Движение за права и свободи, която трябвало да се състои, тъй като само този път подсигурил участието на България в Европейски Съюз.

13:00

Тошко Йорданов открива конференцията. " Последните 3 дни върху господин Василев беше излята невероятна мръсотия от всевъзможни направления. " Според Йорданов тя е стартирана от ГЕРБ. Сценаристът подканя медиите да зададат въпроси на Василев във връзка изявленията против него.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР