Има такъв народ“ ще поиска закрито заседание на парламента за

...
Има такъв народ“ ще поиска закрито заседание на парламента за
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Имаме данни за национално предателство относно РС Македония

„ ИТН “ ще изиска закрито съвещание на Народното събрание за Република Северна Македония, на което външният министър в оставка Теодора Генчовска да „ изнесе информация “ и да показа секретни грами за водени диалози по тематиката . Това разгласи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Причината Има Такъв Народ да упорстват за това е, по думите на Йорданов, че „ Продължаваме Промяната “ се пробват да изместят фокуса от РСМ.

„ В тази секретна грама, дето ще я чете, плюс другите документи, дали пък вътре някой европейски комисар не споделя какво му е споделил Кирил Петков какво мисли да прави “, разяснява Йорданов. И попита: " Дали това не е национално изменничество? Ако не е, за какво ни стопират да създадем такова прикрито съвещание? "

Йорданов описа, че са събрани нужните по предписание 48 подписа за провеждането на закрито съвещание тази седмица, само че ръководителят на Народното събрание е отказал това.

Станислав Балабанов предложения премиера Кирил Петков в Народното събрание да „ се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почеркът в бележката и да удостовери смисъла на тази записка “. Преди дни депутатът от Има Такъв Народ изрази изказване в телевизионно изявление, че по време на пътуването на българската делегация до Киев министър-председателят му е написал на лист проект за повдигането на ветото за РСМ за договарянията за участие в Европейския съюз. След края на конференцията пред публицисти Балабанов сподели, че Има Такъв Народ ще проявят държавническо държание в създалата се обстановка.

По другата тематика – за средствата за Министерството на районното развиване и благоустройството, коментар направи вицепрмиерът и отраслов министър в оставка Гроздан Караджов . " Това, че Министерство на регионалното развитие е разковничето на отдръпването на министрите, това е подправена теза, която се тиражира от министър-председателя, съобщи той. " Всичките си дейности съм ги съгласувал, както с министър-председателя, по този начин и с финансовия министър и в никакъв случай, по никакъв мотив, не съм влизал в контакти с каквито и да е брокери, комисионери или една компания и неин представител ", съобщи Караджов. Той отхвърли да е " пипал парите на страната ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР