Има такъв народ ще настояват да полуат подробна информация за

...
Има такъв народ ще настояват да полуат подробна информация за
Коментари Харесай

ИТН ще иска главни прокурори и министри да бъдат изслушани в комисията за Нотариуса

" ИТН " ще упорстват да полуат подробна информация за всички налични данни по случая с Мартин Божанов - Нотариуса, както и групите за напън, за които се допуска, че е работил той, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Тази комисия не е направена, с цел да се разкрият обстоятелствата и събитията за тази група за изнудване и рекет, а по-скоро да бъдат заметени въпросите, които би трябвало да обсъдим ", съобщи Гроздан Караджов. 

Той разгласи, че е изпратил от името на цялата парламентарна група писмо до ръководителя на комисията Никола Минчев искане за чуване на Асен Василев и Румен Спецов поради гръцките предприемачи, които настояват, че са подали данни, че са били изнудвани. На Бойко Рашков и Калин Стоянов, които в качеството им на министри на вътрешните работи, са почнали дейности против Нотариуса. Има Такъв Народ ще желаят да бъдат изслушани още всички основни прокурори, които са заемали длъжността, в интервала на деяние на Нотариуса и групата към него. Освен това Ивайла Бакалова, Веселин Денков, гръцките предприемачи и други. 

" Допълнително, с цел да подсигуряваме, че тази комисия няма да е мързелива, а ще свърщи някаква работа и че няма да заметем този случай, сме изискали ГДБОП да даде на комисията всички събрани обстоятелства и документи по проблема, който е издигнат през 2021 година в кабинета на Бойко Рашков и въз основата, на който е тръгнало някакво деяние ", сподели още Караджов. 

От Има Такъв Народ ще желаят да се знае и по каква причина полицейски коли са стояли пред SS клуб. Те ще желаят подробна информация за имената на служителите на реда, по какъв брой часа са били там и така нататък

Друго искане в писмото им до ръководителя на комисията е данни за групите към Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото, събирани по делата за КТБ, делото за конфискация на активите на Брендо и делото на Манджукови против Инвестбанк. 

Те ще упорстват комисията да разгелда проблема с осемте джудждета: " Това е част от една обща проведена незаконна група. Ние в това се убедихме от показанията, които направиха нощес от Антикорупционния фонд. Няма смисъл да работим по върха на айсберга, при изискване че изпод се крие доста по-голямата част от данните и условия ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР