Има такъв народ ще изпрати свой човек с премиера в

...
Има такъв народ ще изпрати свой човек с премиера в
Коментари Харесай

“Има такъв народ“ ще изпратят Станислав Балабанов с правителствената делегация в Киев

" ИТН " ще изпрати собствен човек с премиера в Киев, най-вероятно и " Демократична България ", макар че още не са разискали въпроса, Българска социалистическа партия не бързат с решението. Предстоящата аудиенция на Кирил Петков е планувана на фона на напрежение сред социалистите и останалите сътрудници да се изпрати ли военна помощ в Украйна. В същото време след ракетен обстрел против Одеса са починали петима души. Сред жертвите е и тримесечно бебе, оповестяват от Киев.

Мариупол стартира разминиране на пристанищната инфраструктура до момента в който обсадата на Азовстал, в който се крият стотици цивилни, продължава. По данни на английското разузнаване Москва не е постигнала основни триумфи през последното денонощие, макар оповестените удари против украински военни цели.

С два хода министър председателят чака да сближи позициите в ръководещата коалиция по въпроса да се изпрати ли военна помощ на Украйна. Във вторник се чака съдружен съвет, от решението на него зависи дали " Демократична България " премисля място си в обединението. Следващата седмица министър председателят отива и в Киев. Той желае да заведе и сътрудниците си от другите партии с вярата, че на място ще може да ги убеди да работят дружно във връзка с помощта.

Ден след поканата на премиера да се срещнат на място в Украйна със обстановката към този момент единствено от " ИТН " декларират, че ще изпратят собствен човек. Продължаваме промяната най-вероятно ще изпратят ръководителя на външната комисия в Народното събрание. Парламентарната група на " Демократична България " към момента не е коментирала поканата на премиера. Българска социалистическа партия ще вземат решение след празниците. Остава неуреден и разногласието за изпращане на оръжие в Украйна. Българска социалистическа партия остават изрично срещу, " Демократична България " и " ИТН " са за изпращането на военна помощ. " Продължаваме промяната " ще се опитат да намерят баланс с визитата в Киев.

От четирите партии в обединението - първо " ИТН " потвърдиха, че ще изпратят собствен представител дружно с премиера в Киев. Това ще бъде депутатът Станислав Балабанов.

" Наистина е ужасно да гледаме в медиите, в обществените мрежи по какъв начин дами и деца заплащат с цената на живота си сега. Затова ние като част от Европейски Съюз и НАТО би трябвало да бъде безапелационни и съгласно мен с единна позиция. Сега три от съдружните партии излязохме с такива позиции, чакаме какъв ще бъде отговорът на Българска социалистическа партия - дали ще има представител от тяхна страна. И се надявам като се приберем живи и здрави - да излезем с обща позиция ", съобщи Станисав Балабанов - народен представител от ПГ на " ИТН ".

Парламентарната група на " Демократична България " към момента не е коментирала поканата на премиера за посещаване в Киев. В " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът Ивайло Мирчев сподели, че чака по време на съдружния съвет във вторник да се вземе решение за изпращане на оръжие в Украйна.

" Ако там не бъде открито решение - за Демократична България идващият ход е тематиката да бъде препоръчана на вниманието на националните органи, които би трябвало да вземат решение в действителност какво се случва оттук насетне с ролята на Демократична България в това ръководство. И самият министър председател и вицеремиерът споделиха, че тяхното персонално мнение е, че оръжия на Украйна би трябвало да се дават. Оказва се, апропо, в диалози в коридорите с депутати на Политическа партия съвсем не чух мнение, че не би трябвало да предоставяме оръжие на Украйна. Така че това решение просто би трябвало да влезе в зала ", сподели Ивайло Мирчев - народен представител от ПГ на " Демократична България ".

От ГЕРБ упорстват да се изпрати военно-техническа помощ за Украйна. А когато чула за визитата на Кирил Петков в Киев, Десислава Атанасова в началото си помислила, че това е лексикална неразбория.

" Реших, че е имал поради Канада - one way ticket - тъй като на държавното управление към този момент му е време да вземе своя еднопосочен билет. Но след това като помислих, дори бих предложила цялата държавна делегация, в случай че ще пътува, да отиде и до Скопие, по-късно може да отиде в Руанда, където най-вече ни хвалят за битка с корупцията, може да мине през Кайманите, където са регистрирани офшорките, с които държавното управление подписа меморандум за 1 милиард $ ", съобщи Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

От " Продължаваме промяната " най-вероятно ще изпратят представител на парламентарната си група в Киев. Българска социалистическа партия ще решат след празниците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР