Има такъв народ се сблъска с реалността, не можеш да

...
Има такъв народ се сблъска с реалността, не можеш да
Коментари Харесай

Христо Иванов: За Слави минах от това "кой си ти, бе" - до това да съм предател

" ИТН " се сблъска с действителността, не можеш да изобретиш демокрацията и парламентаризма. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред бТВ. " Когато тръгнеш против логиката, тъй като си най-великият, се получава зрелищен разпад ", каза Иванов.

И добави:

" Тези хора бъркат това, че са антиситемни с това, че са въобще срещу институциите, срещу естествената политическа логичност. Да се замислим до каква степен можем да стигнем по този път. Поредна гротеска ще ни се сервира. Време е да кажем стига, баста ".

Иванов разяснява и изказванието на Слави Трифонов , че е направил изменничество.

" Аз на Слави Трифонов нищо не съм му дължал. Аз съм се явил на избори, през днешния ден ние взехме едно доста деликатно премислено решение. Нямаше нито един глас " за " поддръжка на това нещо, в което се изроди жалкият опит на " ИТН ". Ние дойдохме с ясно поети отговорности към нашите гласоподаватели, с цел да подкрепим държавно управление на смяната ", заяви той.

И добави:

" Ние няма да предадем гласоподавателите, които желаеха смяна. Как ме назовава Слави Трифонов - минах от това " кой си ти, бе ", до това да съм изменник. Все едно някой е очаквал нещо от мен ".

Иванов описа, че по време на договарянията от " ИТН " са опитвали да извиват ръце, отказвали са логичен политически диалог.

" Нито имаше действителен разговор, нито се чуха нашите причини. Няма да подкрепим плаващи болшинства. Плаващите болшинства са рецепта за мътна вода, в която нормално Движение за права и свободи и корупционерите към Борисов най-добре ловят риба ", каза Иванов.

И добави, че съгласно " ИТН " най-важното е било Петър Илиев да е вицепремиер, тъй като " някой беше решил, че е доста значимо ".

" По-важно от Народното събрание, от държавното управление ", коментира Иванов.

И добави:

" Неслучайно в парламентаризма главната форма, по която се споделят отговорности, не порции, се назовава коалиция. Трябваше да потърсим във всички тези, които са подготвени да поддържат дълбока конституционна промяна, да кажат ясно оставка за Гешев, а не да заобикалят тази тематика. Купчина анонимни хора, колкото повече узнавам за тях, токова повече проблеми (за проектокабинета - б.р.). "

За следващ път Иванов съобщи, че " Демократична България " не е желала постове.

" И да бяха желали наши представители, нямаше да ги излъчим. Не бих си качил хората на лодка, за която не съм сигурен дали ще стигне до линията на шамандурата. Не може с 65 гласа да решиш всичко с изнудване и експанзия, да налагаш своята воля, невероятна надменност. Там има и хора, които будят благосклонност, само че нямаме по-неубедителен състав на Министерски съвет. Пълна независимост на деяние, с кой да си пазариш болшинствата, бушони и подставени лица - това е рецепта за тежка корупция ", каза Иванов.

Той изясни и по какъв начин си показва лъчение на кабинет с третия мандат.

" Същите тези 4 обединения да приказваме обичайно, ще подпишем съглашение, да излъчим държавно управление, да знаем какво ще прави то. Ще приказваме авансово за хората, че им имаме доверие. За период от 6-8 месеца, не можем по-трайно да излъчим, само че най-малко да изкараме зимата ", обясни Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР