„Има такъв народ“ са си взели поука от това, което

...
„Има такъв народ“ са си взели поука от това, което
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Шансовете за съставяне на правителството са доста добри

„ ИТН “ са си взели поука от това, което се случи с първото им предложение за сформиране на държавно управление, провеждането на диалог с парламентарните сили, преди оповестяването на претендента, е добра стъпка. Шансовете за сформиране на държавното управление са много положителни. Ключовото тестване е дълбочината на промяната в правосъдната власт и съответно дали ще бъде оставен Висш съдебен съвет да избере посочен от настоящето статукво ръководител на Върховен касационен съд.

Това съобщи журналистът Петко Георгиев.

„ Виждаме трето следващо име за министър председател, това може да значи две неща - или има голям капацитет в Има Такъв Народ и всеки от партията може да стане министър председател, или нямат никаква концепция какво вършат и реагират по отношение на обстановката. Все повече ми наподобява, че се опиват да ръководят вредите, да се напаснат какво чакат българските жители от тях, а това не е метод в тази обстановка “, счита политологът Христо Панчугов.

Според социолога Васил Тончев кандидатурата на Пламен Николов доста тъкмо дава отговор на профила на Има Такъв Народ.

Снимка: bTV

„ Тяхната съществена цел е да се отстранен медиаторите сред това, което те назовават суверен и сред държавните институции. С тази кандидатура вероятността да се сформира държавно управление е много по огромна “, добави той.

Георгиев означи, че думата „ изчегъртване “ е отстранена от речника на партията и сменена с думата „ консенсус “, което е доста значимо.

„ Демократична България “ ще са най-разочаровани, тъй като в границите на договарянията те явно видяха вероятност и дълготрайна визия на политики, които биха могли да заложат в този кабинет, само че има явно разминаване “, сподели още Тончев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР