„Има такъв народ” са готови да участват в правителство с

...
„Има такъв народ” са готови да участват в правителство с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако Петков и Василев отстъпят встрани сме готови за преговори с ПП

„ Има подобен народ” са подготвени да вземат участие в държавно управление с досегашните си сътрудници – Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, с цел да не се хвърля страната в безпорядък при толкоз доста рецесии. Това съобщи Тошко Йорданов на консултациите при президента. Радев сложи редица въпроси по какъв начин вижда Има Такъв Народ едно ново държавно управление в 47-ия парламент, както и към кои партии те са склонни да протегнат ръка.

Йорданов съобщи, че не Има Такъв Народ са напуснали обединението, а това е било разследване от неспазването на съдружното съглашение от техните сътрудници.

„ Това се случи поради неспазването на съглашението и слагането на партийните ползи над националните. В това състояние и тази спешна обстановка, ние сме подготвени да съставим държавно управление с другите три партии. С тях сме сходни, като хрумвания и разбирания, въпреки да имаме разминавания. Напълно обаче невероятно е да приказваме с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. Разбира се, би трябвало да се структурират по-практични и човешки взаимоотношения, да няма заповеди, да бъдем сътрудници. За това Асен Василев и Кирил Петков би трябвало да правят отстъпка в страни, с цел да създадем едно държавно управление - година и половина, 6 месеца или колкото е належащо, с цел да се оправим с кризата”, сподели Йорданов. Той добави, че заради това счита, че би трябвало да има едно държавно управление, което по-експертно ориентирано, в сравнение с политическо.

Йорданов съобщи, че от ИНТ нямат искания от коя партия да е министър председателят, даже и мандатът да бъде връчен на тях. Важно било претендентът да е човек, който да консолидира четирите партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР