Има такъв народ продължава да втвърдява позиции по отношение на

...
Има такъв народ продължава да втвърдява позиции по отношение на
Коментари Харесай

ИТН не одобряват изгонването на руския посланик без коалиционен съвет

" ИТН " продължава да втвърдява позиции във връзка с разнообразни начинания и законопроекти, подкрепяни от болшинството. По време на днешните гласувания в пленарната зала партията даде знак с гласоподаване " въздържал се " за оставането на американските бази у нас. При приемането на измененията в закона за досиетата, импортиран от " Демократична България ", пък въобще не участваха в гласуването, като се изключи двама техни депутати.

Малко откакто Демократична България разгласи, че поддържа претендента на Политическа партия Андрей Гюров за шеф на Българска народна банка, от Има Такъв Народ не поддържаха самодейността на " Демократична България " и кабинета да бъде оповестена за личност нон грата съветската посланичка Елеонора Митрофанова.

" За следващ път от " Демократична България " декларират нещо посредством декларация в пленарна зала. Това би трябвало да го обсъдим на съдружен съвет, с цел да забележим какви са им претекстовете ", съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. Той посочи, че едвам по-късно от партията могат да излязат с политическа позиция. Чисто политически да си вървим по метода, по който сме се разбрали с съдружните сътрудници, добави той.

От Има Такъв Народ изостриха тона в обединението след рецензиите на говорителката на кабинета Лена Бориславова по адрес на техния претендент за Българска народна банка Любомир Каримански. Точката за националния трезор отсъства от програмата на Народното събрание за седмицата.

 Демократична България: Да се включим в следствието на клането в Буча със съдебно-медицинска експертиза Виж още

Междувременно от Българска социалистическа партия още не са се произнесли по самодейността на властта, в която вземат участие, да бъде изгонена Митрофанова, а предстоящо против това се оповестиха от " Възраждане ".

" Ние от " Възраждаме " считаме, че нито е подходящо, нито е уместно, България да влиза в реториката, на която и да е друга страна и да гони дипломат ", разяснява пред публицисти депутатът Цончо Ганев.

От ГЕРБ пък твърдо застанаха зад Политическа партия и Демократична България.

" Ако ние управлявахме сега, госпожа Митрофанова щеше да е оповестена за личност нон грата и щеше да си е тръгнала доста от дълго време. Поради доста аргументи, несъмнено, само че и най-много по тази причина, че от дълго време е прекрачила границата на естественото, което е разрешено на един посланик в непозната страна ", разяснява в Народно събрание зам.-председателят на партията Даниел Митов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР