Има такъв народ приветстват отхвърлянето на идеята, лансирана от ПП/ДБ,

...
Има такъв народ приветстват отхвърлянето на идеята, лансирана от ПП/ДБ,
Коментари Харесай

ИТН приветстваха ГЕРБ и ДПС, че се отказаха от идеята за сливане на службите

" ИТН " приветстват отхвърлянето на концепцията, стартирана от ПП/ДБ, за обединение на всички специфични служби в едно общо мегазвено. От нея се отхвърлиха останалите две партии, крепящи  и  до подаването на  като ръководител на парламентарната комисия за надзор на спецслужбите.

" Според нас това решение е рационално, защото по начало изобщо не разбрахме какви са дълбоките претекстове за обединение на службите. Единият от нашите претекстове бе същия (като изразения от ГЕРБ и ДПС) - че обстановката е момента е такава, че тя не разрешава това. А и също така, в случай че човек се запознае малко по-детайлно със структурите на разузнаванията - да вземем за пример военното разузнаване влиза в структури на НАТО, работи с партньорски служби... Та такова обединение би провокирало най-малкото институционално стеснение освен в България, а и отвън нея ", отговори на въпрос на News.bg националният представител от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

И продължи - сходно обединение не би трябвало да бъде единствено забавено, до момента в който свърши войната в Украйна, както посочи да вземем за пример по-рано Бойко Борисов, а изобщо да не се случва.

" Има страни, в които службите имат много по-дълга и чиста история и доста малко от тях са били пленник на политически игри ", добави депутатът, като посочи, че в българския случай промяната на службите се прави за политическо преодоляване.
 Бойко Рашков оглавява Комисията за надзор на службите
Бойко Рашков оглавява Комисията за надзор на службите

Това удостовери ръководителят на 49-то Народно заседание Росен Желязков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР