Има такъв народ няма да участва в разговори с Продължаваме

...
Има такъв народ няма да участва в разговори с Продължаваме
Коментари Харесай

"Има такъв народ" отказва разговори за втория мандат с "Продължаваме промяната - Демократична България"

Има подобен народ " няма да взе участие в диалози с " Продължаваме промяната - Демократична България ", в случай че получи покана за такива по отношение на реализирането на втория управнически мандат. Това се разбра от изявление в коридорите на Народното събрание на ръководителя на парламентарната група Тошко Йорданов.

" Ние на диалози с хора, които са държавни изменници няма да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от " Продължаваме промяната " и си понесат законовите последици, с някаква друга Промяна може и да приказваме, с тази - не. ", разяснява Йорданов.

В понеделник (29 май) след приемането на мандата от обединението анонсираха, че с парламентарни показаните сили в опит да образуват ръководещо болшинство. По информация на " Дневник " става дума за срещи с всички обединения, като се изключи " Възраждане ", за промени в конституцията в частта правосъдна система. Коалицията продължава да вижда шансове за ръководство, в случай че се реализира съгласие с ГЕРБ.

 Последно разпределяне: ориста на втория мандат за кабинет ще се реши в комплицирана игра на надхитряне Последно разпределяне: ориста на втория мандат за кабинет ще се реши в комплицирана игра на надхитряне

От партията на Борисов обаче сложиха нови условия, с цел да бъдат възобновени диалозите, които предлаганата за ротационен министър председател при държавно управление с втория мандат на " Продължаваме промяната " Мария Габриел поради от съвещание на партията на Петков и Василев. По думите на Габриел диалози може да има, единствено в случай че " бъдат преосмислени форматът, съставът, модела, личностите, правилата и доверието ".

 Разговорите за кабинет не са в Разговорите за кабинет не са в " ледена ера ", разгласи ГЕРБ и сложи условия (допълнена)

Зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов дефинира решението на ГЕРБ като " едва " и " нездравословно ", разкриващо слабостта на партията на Борисов. Според него компромисът, който може да бъде позволен е останалите политически партии " да седнат и да приказват за експертен кабинет без " Продължаваме промяната ", защото техните водачи би трябвало да бъдат задържани за държавна измяна ".

Партията на Слави Трифонов през цялото време на 49-я парламент застъпва тезата, че би трябвало да бъде формирано експертно държавно управление. Първоначално групировката на ГЕРБ, само че след това, откакто се разбра, че ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " разискват опцията за ротационно държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР