Има такъв народ ннапуска управляващата коалиция, заяви лидерът на партията

...
Има такъв народ ннапуска управляващата коалиция, заяви лидерът на партията
Коментари Харесай

Извънредно изявление на Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

" ИТН " ннапуска ръководещата коалиция, съобщи водачът на партията Слави Трифонов в свое изключително изказване. 

" Доброволно излизам от ръководството. Ако задачата беше облаги, щях да заставам ухилен и ояден в тая коалиция. Само, че за разлика от Политическа партия, аз не съм подобен. Така че от през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тая коалиция и на тая мъка, това е ". безапелационен беше той. 

" Депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта на обществените ограничения и пенсиите на хората, само че няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към съсипия ", разгласи водачът на Има Такъв Народ. 

" Изключително неприятният бюджет, който показа министъра на финансите Асен Василев...Нито министър-председателят, нито министърът на финансите, нито тази коалиция работи както би трябвало. Даже това е мъка ", съобщи Трифонов.

Припомняме, че по-рано денем министрите на Има Такъв Народ напуснаха държавното съвещание. По неофициална информация мотивът са били различия за актуализацията на бюджета. 

" Напускането на министрите на Има Такъв Народ е мотив, а аргументите, заради, които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея са две: Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари ", изясни Трифонов.

По думите му министър председателят Кирил Петков жестоко, еднострано и безпардонно нарушава подписаното съдружно съглашение. " Македония е значима част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взима едностранни решения срещу волята на българския народ. Това се назовава най-общо национално изменничество ", безапелационен беше Трифонов. 

По отношение на бюджета и парите на страната, откогато Асен Василев е финансов министър, в страната хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам по какъв начин ви звучат на вас тези милиарди. Това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да опитва с тях, да ги харчи еднолично. Ако не ще да е приключил Харвард, а да е приключил междугалактическия институт ", сподели още водачът на Има Такъв Народ. 

По думите му никой не знае по какъв начин се е похарчила най-голямата сума в историята на България. " 1,2 милиарда от държавните сдружения се взеха, с цел да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и 1,2 млрд.лв. няма, къде са ", запита Трифонов. " Повечето така наречен ограничения, планувани за актуализацията на бюджета единствено ще усилят инфлацията и ще обезценят и дребното останали пари на хората. Къде е битката с мръсните пари, които така обилно щяха да ловят. Щяха да ги хващат и да ги вкарват в страната. Къде са осветлените корупционни схеми на предходното ръководство? Как ви звучи желанието на Асен Василев да изтегли нов дълг над 10 милиарда лева единствено за тази година. Кой мисли, че ги заплаща тия пари, той ли ще ги заплаща или ние и нашите деца. Добре, аз нямам деца, само че съм угрижен за всички ", сподели още Трифонов. 


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР