Има такъв народ не влизат в играта за съставяне на

...
Има такъв народ не влизат в играта за съставяне на
Коментари Харесай

ИТН не държали ключа за кабинет

" ИТН " не влизат в играта за сформиране на държавно управление. ГЕРБ може да направи държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, ние не сме им нужни. Има Такъв Народ не е партията, която държи ключът за последващо ръководство. Това съобщи депутатът от партията на Слави Трифонов - Тошко Йорданов пред Българска национална телевизия.

Партията на Слави Трифонов се закани да разобличават лъжите и лицемерието на партиите за обири, както и че ще бъдат очите, ушите и гласът на народа. Има Такъв Народ ще бъдат тоягата на народа вътре в Народното събрание, изрази се метафорично Тошко Йорданов.

Той съпостави още моделът на ГЕРБ с този на " Продължаваме промяната ", още когато Има Такъв Народ били в четворната коалиция. " Ако не бяхме свалили това държавно управление, щеше да стане моделът " Политическа партия ", уточни Йорданов.

Той не знае дали върви някакво договаряне сред ГЕРБ и Политическа партия. По-правилно е да има ръководство, тъй като ще изтървем всевъзможни периоди по Плана за възобновяване и резистентност, би трябвало да се одобри нов държавен бюджет. Ако махнем всевъзможни партийни пристрастия е добре да има ръководство, което да носи отговорност, настоя депутатът.

По думите му държанието на останалите депутатите в парламента да не изберат ръководител на Народното събрание е безконтролно държание, безочливо и неуместно. Класическа форма на политическо двуличие е да не можем да изберем ръководител на Народното събрание, оцени Йорданов.

Той посочи, че предложението на Асен Василев за ротационен ръководител на Народното събрание е противоконституционно и неуместно. От " Продължаваме промяната " Конституцията я схващат като подпирателна брошура за клатеща маса, заяде се Тошко Йорданов с някогашните си съдружни сътрудници в държавното управление на Кирил Петков.

Още преди изборите, декларирахме, че ще работим в 49-то Народно заседание ще работим градивно. Правилното държание на една партия е да бъде практична и не толкоз идеологически скопена, а разсъждаваща това, което е потребно за страната, разяснява Йорданов. Той с насмях разяснява, че Има Такъв Народ били патерица на избрани политически сили, като даде образец, че партията на Слави Трифонов била оприличавана и като патерица на " Продължаваме промяната ".

Според него Кирил Петков и Асен Василев не могат да си показват да не са министри под някаква форма в идващ кабинет. " Кирил Петков и Асен Василев не са честен компас на каквото и да било. Бойко Борисов очевидно си е научил урока да не се бута на всички места ", заключи Йорданов. Той отбрани водача си Слави Трифонов, че не взима еднолични решения.

Депутатът от Има Такъв Народ не счита, че президентът Румен Радев е отговорен, че партиите не могат да се схванат между тях. Партиите в Народното събрание извършват функционалностите си, президентът не може да си направи служебно държавно управление независимо.

Тошко Йорданов оцени още, че изборите на 2 април не са били най-честните в историята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР