Има такъв народ“ не е събрала достатъчно подписи за инициирането

...
Има такъв народ“ не е събрала достатъчно подписи за инициирането
Коментари Харесай

ИТН не събра достатъчно подписи за референдум за президентска република

„ ИТН “ не е събрала задоволително подписи за инициирането на референдум за президентска република. Това съобщи водачът на партията Слави Трифонов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ За провеждането на референдум за това да се събере Велико Народно Събрание, което да промени държавното устройство на Република България от парламентарна към президентска република, ние събрахме 145193 подписа от българските жители - в България и на всички места по света “, написа Трифонов в обществената мрежа.

Той уточни, че тези подписи са незадоволителни по в този момент настоящия закон и в този момент подобен референдум няма да бъде иницииран. „ Трябваше да съберем 400 000 подписа. Неслучайно споделям „ в този момент “, тъй като ние не просто събирахме подписи, ние отворихме тематиката, за това, какво би трябвало да бъде политическото устройство на България. Защото настоящето устройство не работи добре и е належащо да има опция “, акцентира Трифонов.

Той предизвести, че и „ в случай че в този момент не се сформира държавно управление, или се сформира кратковременно и неработещо държавно управление, този път не ние, а хората сами ще издигнат тематиката за президентска република “.

Лидерът на Има Такъв Народ благодари на всички, които са подкрепили самодейността. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР