Има такъв народ“ изпреварва с около три процента основните си

...
Има такъв народ“ изпреварва с около три процента основните си
Коментари Харесай

Медиана: Слави води на Бойко и Корнелия с 3 процента! БСП настига ГЕРБ напълно

" ИТН “ изпреварва с към три % главните си съперници – ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които са с на практика изравнени позиции.

Това сочат данните от настоящо национално представително проучване на " Медиана ".

Проучването е извършено в интервала 10-15 юни 2021 година  с 1008 души (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация " Медиана " и е осъществено със лични средства.

Има Такъв Народ взема 24 на 100. ГЕРБ е с 21,4 на 100, а Българска социалистическа партия - 21,3 на 100, в случай че парламентарните избори бяха през днешния ден. Четвъртата позиция е за Движение за права и свободи с 11,2 на 100, Демократична България взема - 7,2 на 100. В Народното събрание влизат още " Изправи се! Мутри вън! " с 6,9 на 100 и " Българските патриоти " (коалицията, която включва Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " )- 5,1 на 100.

Така съгласно данните на " Медиана " след 11 юли ще имаме 7 политически сили в Народното събрание. Тази картина е въз основа на гласове от страната, без тези от чужбина, прецизират от организацията.
 Проучването на " Медиана " е извършено сред 10 и 15 юни.
" Избирателите на „ ИТН “  са най-неустойчивата и мобилна маса от гласоподаватели изобщо. Една трета от тях са младежи до 30 години, близо 60 % възнамеряват да вървят на море. Трудно е да се предвижда до каква степен Слави Трифонов ще успее да ги притегли пред урните през юли и дали няма да предпочетат нещо по-приятно ", означават от " Медиана ".

Според разяснява на организацията при „ Българска социалистическа партия за България “ се следи прочут прилив, евентуално поради лансирания формат „ необятна лява коалиция “. ГЕРБ понижава своята известност, само че оставащите му гласоподаватели са мощно мобилизирани да защитят своята власт (а евентуално и публичните, и професионалните си позиции) ".  ГЕРБ губи комформисткия избор, който имаше като ръководеща мощ.

Независимо от летния сезон може да се чака повишение на изборната интензивност. Данните демонстрират доста повишение на декларативната подготвеност да се взе участие в изборите. Можем да чакаме приблизително 3,5 – 3,6 млн. гласоподаватели пред урните, е прогнозата на организацията.

38 на 100 от интервюираните считат, че ГЕРБ няма късмет да се върне на власт след тези избори. 32 на 100 са на противоположната позиция. 30 на 100 не могат да преценяват.

45 на 100 считат, че служебното държавно управление " вдъхва доверие ", 27 на 100 не се съгласяват с сходна констатация.

Над половината от участниците в проучването - 52 на 100, са безапелационни, че основният прокурор Иван Гешев би трябвало да бъде заменен.

Очертава се сериозен проблем с имунизацията против ковид. Над 40 % от пълнолетните у нас не имат намерение да се имунизират, а още 29 % се двоумят дали да го създадат, демонстрират още данните на " Медиана ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР